Публикувано от на 24/09/2014 - 21:05:11

3 413 Няма коментари

Астрално събуждане, астрални тунели и технологията на Сивите

 

Астрално събуждане, астрални тунели и технологията на Сивите

За удобство разделих разказа на 8 страници.
Смяна на страницата – в края на статията!

Следният материал е част от книгата „Удивителните способности на хората“. Нейният автор започва да се интересува от йога още в съвсем ранна възраст запленен от невероятните постижения на йогийските майстори, които те демонстрират. Изучавайки голяма част от така наречените „паранормални способности“ проявява особен интерес към „астралната проекция“ и не жали сили да я усъвършенства в максимална степен.Идеята, че човешкото съзнание може да напусне физическото тяло и да посещава други светове му дава сериозен стимул упорито да преследва тази своя цел. Така той медитира ежедневно по 6 часа на ден, стремейки се да отключи своя вътрешен потенциал. Новият свят, който се отваря пред него го кара да осъзнае, че реалността, която се представя на човечеството е напълно различна. През годините е демонстрирал своите необичайни способности пред хиляди хора. Както сами ще се убедите неговите лични преживявания и изследвания са пряко свързани с много въпроси разисквани в сайта на Издателството (което не означава, че няма и различия в дадени аспекти) и особено в някои от последните публикации. Най-интересното в случая е, че авторът сам признава, че умишлено се е отказал да вмъкне определени подробности в книгата, поради тяхното изумително естество…

Големият емоционален дисбаланс по време на сънуване може лесно да промени структурата на самия сън. В повечето случаи това автоматично подсказва на съзнанието на сънуващият, че той или тя сънува и заключението за този факт идва почти мигновено. Когато това се случва човек осъзнава само за няколко кратки мига, че се намира в сън. По време на тези кратки мигове обаче, той има шанс да се възползва от предимството на ситуацията и да се събуди в астралния свят. Това е възможно, защото докато човек сънува неговата душа вече пребивава в астралното му тяло. Нека проследим различните сценарии, които могат да се случат по време на тези кратки мигове, в които човек осъзнава, че се намира в сън.

 

• На първо място може да настъпи незабавно физическо събуждане. Това се случва обикновено, ако съзнанието на човека не е тренирано достатъчно, така че да остане будно в астрала.

 

• Друг вариант е сънят да продължи все едно нищо не се е случило и осъзнаването, че това е сън да започне да избледнява.

 

• Билокация на съзнанието. Част от съзнанието е все още в съня, а друга част се връща във физическото тяло. Ако човек успее да остане буден, той ще се събуди в астралното си тяло, което в повечето случаи ще бъде много близо до физическото. (Това е будно състояние, което обикновено се получава само ако съзнанието е тренирано, но в този случай се постига по един естествен начин заради моментната сила и виталност на съзнанието.)

 

• Може да настъпи ограничение в движенията на физическото тяло и дори парализа на цялото тяло докато в същия момент съзнанието е напълно будно. Целият процес е придружен от силен бръмчащ звук. Въпреки че чувството на целия процес е доста страховито, ако съзнанието не изпадне в паника може лесно да се измъкне от физическото тяло точно в този момент и да се получи астрална проекция. (Това състояние също обикновено се постига след тренировки, но може да се получи и по естествен начин в резултат на някакви необичайни обстоятелства в астрала близо до физическото тяло.)

 

• Внезапно събуждане в астралния свят: нека приемем, че някой сънува, че пада от много висока сграда. В момента на падането човека осъзнава, че сънува и че фактически се намира в астрала и няма да бъде наранен. След това той се събужда напълно в астралното си тяло и падането спира и той свободно може да изследва различни места от астрала. (Това е състояние което обикновено се постига отново при съзнателни тренировки и много рядко може да се случи спонтанно в резултат на някакви странни обстоятелства по време на съня.)

 

Всички гореспоменати състояния на съзнанието могат да се случат по време на сънуване. За съжаление големият въпрос тук е доколко нашият мозък е програмиран или не да си спомня за тези изживявания. Фактически самото постижение на астрална проекция не е чак толкова трудно в сравнение с трудността човек да си спомни нещата, които е видял и чул, докато е бил осъзнат в астрала. От друга гледна точка спомените които носим от астралния свят могат до голяма степен да се сравнят с тези от нашите сънища. В моментa в който ние се събудим физически, ние си спомняме целият сън или поне повечето фрагменти, но само минути по-късно тези спомени избледняват в нашата памет докато напълно изчезнат. Точно затова воденето на дневник е толкова необходимо. Обикновено нашият мозък не е програмиран да пази и архивира данните, които носим от астралния свят. Когато сънуваме ние вече сме в астралния свят и когато се събудим, мозъкът разпознава всички изживявания събрани там като нереални, или без съществено значение и т.н. Класифицирайки ги като данни, които не са важни, мозъкът ги изтрива от своята активна памет. Въпреки това правилните упражнения и водене на дневник могат да ни помогнат да репрограмираме мозъка си така, че да започне да регистрира тези изживявания „извън тялото“ или поне събитията, които се случват в нашите сънища по същия начин по който мозъкът прави това във физическата реалност.

 

За да опростим малко нещата свързани с астрала трябва да се каже следното. Всеки по време на сън напуска своето физическо тяло като обикновено е неосъзнат за астралния свят. Поради тази неосъзнатост неговото или нейното астрално тяло често бива водено по теченията на всякакви естествени астрални потоци. При това положение астралното тяло бива носено от тези астрални потоци като постоянно сменя своята степен на осъзнатост от пълна неосъзнатост до частична такава и в много редки случаи някой става напълно осъзнат за това, че се намира в астрала. Въпреки това неговото астрално тяло в повечето случаи стои доста близо до физическото, но понякога може да отиде и доста далече от него. По време на този процес астралното тяло може да получи доста различни впечатления, както от позитивен, така и от негативен характер, които са основните създатели на феномена, който ние наричаме сън.

 

Тази ситуация се променя, когато предвид определени обстоятелства някой осъзнава, че сънува. Ако съзнанието е дори наполовина спокойно и не е обхванато от паника, тогава има реален шанс да остане в астралното тяло по време на процеса на събуждането. Ако той съумее да направи това и да остане осъзнат за астралния свят яснотата на неговото астрално зрение ще варира от доста мъгливо до напълно ясно в зависимост от неговата ментална сила. Продължителността ще се базира на неговото желание да остане активен в съответното събитие, както и от стабилността на мислите му. Въпреки това, спомените за всички събития, които лицето е успяло да види или чуе също ще варират от напълно ясни и пълни спомени до пълна амнезия за всичко преживяно извън физическото тяло. Така че не е кой знае каква изненада, когато някой астрален пътешественик срещне друго прозрачно астрално тяло, което е близо до неговото физическо такова и се носи напълно неосъзнато или пък върши някаква полу-осъзната дейност мислейки си, че той или тя е все още във физическото измерение. Дори ако на някой по-напреднал астрален пътешественик му хрумне идеята да опита да събуди друго астрално тяло, което не осъзнава, че се намира в астралния свят по време на сън, тази цел рядко ще бъде постигната. Дори в крайна сметка да успее да събуди спящото астрално тяло шансовете след това другият човек да си спомни за това събитие след като се завърне във физическото тяло са изключително малки поради ниското ниво на пси-развитие.

Репрограмирането на мозъка е много важно за всеки който практикува астрална проекция, защото има много методи за постигане на такава чрез контрол над сънищата. Повечето методи са базирани на това да бъде засечена от съзнанието някаква дори и малка аномалия, която често може да бъде видяна в един сън. Ето защо ще ви дам два много прости метода за контрол над съня, които съм използвал много пъти и мога ясно да кажа, че те сработват почти винаги.

 

Първият метод е базиран на следене за всякакви аномалии във вашия сън. Например вие сънувате, че влизате в стаята си но нещо не е съвсем наред. Телевизорът е на обратно и един от прозорците е счупен. Подобни аномалии са основните ключове, които могат да ви събудят в астралния свят, защото когато вашето съзнание ги засече, ще ви стане пределно ясно, че нещо не е наред и че вие вероятно сънувате. Точно в този момент всичко ще се промени и ще влезете в някой от изброените по-горе сценарии. Така че в тези няколко кратки момента в които осъзнаете какво става, е вашият шанс да се събудите в астрала в пълно съзнание. Всичко което трябва да направите е да кажете на себе си „Аз съм (вашето име), аз сънувам и искам да се събудя в астралния свят.“ Ако направите това точно през тези няколко кратки мига на осъзнаване, вие ще се събудите във вашето астрално тяло и оттам ще бъдете свободни да предприемете астрално приключение.

 

Индианските шамани в Америка са разработили друг метод, който може да събуди вашето сънуващо съзнание. Той се състои в това да направите усилие да видите собствената си ръка докато сънувате. Когато успеете да постигнете това, ще осъзнаете че сънувате и по време на тези кратки мигове в които астралния портал е все още отворен ще трябва да направите още едно малко усилие, за да останете в астралния свят. Къде ще ходите оттам нататък е изцяло ваш избор.

 

Никой не може да ви каже с точност колко време трябва да практикувате преди да постигнете вашата първа астрална проекция. Може да се изчисли някъде между няколко месеца до повече от година. Всичко зависи от вас. Процентът на талант бива допълнен от процента на тренировки. Ако притежавате 30% природен талант за това ще трябва да си отработите останалите 70% и обратното. Някои хора имат естествена дарба да контролират своите астрални тела, но с практика и постоянство всеки може да постигне същото.

 

Истината е, че колкото повече го искате толкова по-бързо ще го постигнете. Това е така, защото колкото повече го желаете толкова повече това ще ви подтиква да практикувате и да тренирате и така вие ще го постигнете по-рано. Обикновено първия път се получава след шестия месец или в рамките на година. Това се счита за средно време защото, за да се постигне, човек трябва да овладее едно състояние на психо-физическа релаксация.

 

Следващата стъпка е въпрос на воля и вяра. Без силна воля и желание да напуснете физическото тяло и силна вяра, че това е възможно не може да се осъществи астрална проекция. След дълбоката релаксация следващата стъпка е воля и вяра. Колкото по-силно е желанието придружено със силна вяра, толкова по-бързо силите съединяващи двете тела ще отслабнат и ще предоставят идеални условия за съзнанието в астралното тяло да изскочи от физическото тяло.

 

Въпреки всичко, най-бързият начин да изпитате преживяване извън тялото е чрез използване на метода за контрол над сънищата. Той е най-простият от всички, защото докато сънуваме ние вече сме в астралния свят и единственото нещо, което трябва да направите е да се осъзнаете, че сте там. Този метод ви дава възможност да постигнете изживяване извън тялото много по-скоро от традиционната астрална проекция, но без да сте придобили уменията да изскачате от физическото си тяло по собствена воля по всяко време вие по-скоро го ползвате за „забавление“. Правилият начин е далеч по-труден, но той дава най-добрия контрол над астралното тяло, нещо, което методът с контрола над сънищата не може да предостави.

Коментари