Публикувано от на 20/03/2017 - 03:22:37

5 106 Няма коментари

индиговите и кристалните деца и възрастни

Какво са индиговите и кристалните деца и възрастни

От Celia Fenn

Как разбирате дали вие или някой, който познавате е дете или възрастен Индиго или Кристал?

Тук ще опишем основните характеристики, които отличават тези хора, но първо да подчертаем, че феноменът Индиго/Кристал е следващата стъпка в еволюцията ни като човешки вид. Всички ние, по някакъв начин, приличаме все повече на хората Индиго и Кристал. Те са тук, за да ни покажат пътя, следователно, информациите могат да бъдат приложени общо, на всички нас, в момента, в който направим прехода към следващия етап от нашето развитие и еволюция.

Децата Индиго са започнали да се въплъщават на Земята през последните 100 години. Първите Индиго са били пионери и новатори. След Втората Световна Война се е родил значителен брой и те са днешните Възрастни Индиго. Въпреки това, по-масивната вълна на раждания на Индиго е от началото на 70-те години, следователно имаме едно цяло поколение Индиго, които днес са на възраст около 30-35 години и започват да заемат мястото си на лидер в света. Децата Индиго са продължили да се раждат до около 2000 година, с повишаващи се качества и нива на технологично и творческо осъвършенстване.

Кристалните Деца са започнали да се раждат на планетата от около 2000-та година, въпреки че някои са се появили в малко по-ранен период. Тези деца са изключително мощни, чиято основна цел е да ни отведат до следващото ниво на еволюцията ни и да ни разкрият нашата вътрешна сила и божественост. Функционират по-скоро като групово съзнание, а не като отделни индивиди и живеят според “Закона на Единството“ или Обединено Съзнание. Те са мощна сила на Мир и Любов на планетата ни.

Възрастните Индиго и Кристал са съставени от две групи. Първата са тези, които са се родили като Индиго и които сега извършват прехода си към стадий Кристал. Това означава, че започват една духовна и физическа трансформация, която събужда “Кристалното“ им съзнание и ги свързва с Кристалните деца, като част от вълната на еволюционна промяна. Втората група е представена от тези, които са се родили без тези качества, но са ги придобили, или са в процес на придобиване, чрез своя труд и усърдно преследване на духовният си път. Да, това означава, че всички ние имаме потенциала да бъдем част от нарастващата група на “човешките ангели“.

Следният разказ описва разликата между Децата Индиго и Кристалните, от статията Индигови и Кристални деца на Дорийн Върчу:

Първото нещо, което повечето хора забелязват в Кристалните деца, са техните големи, проницателни и мъдри очи, независимо от възрастта им. Очите им ви омагьосват и хипнотизират, докато осъзнавате, че душата ви е разкрита, за да може детето да я види. Може би сте забелязали тази нова специална раса от деца, която бързо заселва планетата ни. Те са щастливи, благи и склонни към прошка. Това поколение от нови Работници на Светлината, има приблизителна възраст от 0 до 7 години и е различно от всички предишни поколения. Идеални в много отношения, те са показателите за това, към което човечеството се е запътило… и е добра посока!

По-големите деца (приблизително от 7 до 25 години), наречени Деца Индиго, споделят някои характеристики с Кристалните Деца. И двете поколения са силно чувствителни и деликатни и имат важни цели в живота. Основната разлика е в техния нрав. Индигото имат боен дух, защото тяхната колективна цел е да унищожат всички стари системи, които вече не ни трябват. Те са тук, за да разрушат правните, образователни и парламентарни системи, които нямат цялост. За да изпълнят тази цел, имат нужда от силен характер и ожесточена решителност.

Възрастните, които се противопоставят на промяната и които отдават значение на конформизма, могат да разберат погрешно Децата Индиго. Те често са обозначавани с психиатрични диагнози на Дефицит на вниманието и Хиперактивност (ADHD= Attention Deficit Hyperactivity Disorder) и (ADD=Attention Deficit Disorder). За съжаление, ако са лекувани от тези смущения, децата Индиго губят своята прекрасна чувствителност, духовните дарби и борбената енергия. За разлика от тях, Кристалните деца са приятни и спокойни. Понякога могат да имат пристъпи на гняв, но тези деца са много разумни и приспособяващи се. Кристалните са поколението, което се възползва от иновацията на Индигото. Първо Децата Индиго проправят пътя с мачете, режейки всичко, на което му липсва цялост, след това Кристалните Деца следват почистения път, за да ни отведат в един по-сигурен свят.

Термините “Индиго“ и “Кристал“ са преписани на тези две поколения, защото описват с точност цветовете на аурата им и енергийните им модели. Децата Индиго имат много индигово синьо в аурата си. Това е цвета на “чакрата на третото око“, което е енергийният център, в центъра на главата, разположено между веждите. Тази чакра управлява ясновидството, или способността да възприемаме енергията, виденията и духовете. Много от Децата Индиго са ясновидци. Кристалните Деца имат бели или многоцветни аури с красиви пастелни тонове. Това поколение се увлича също по кристали и камъни.

Децата Индиго усещат нечестността, както куче усеща страха. Индигото разпознават когато ги лъжат, когато се обръщат към тях със снизхождение или са манипулирани. И тъй като тяхната колективна цел е да ни въведат в един нов свят на почтеност, системата им за откриване на лъжи е …почтена. Както споменахме по-рано, борбеният дух плаши много възрастни и Индигото не са в състояние да съответстват на тревожните ситуации у дома, на работа или в училище. Нямат способността да се отделят от своите чувства и се преструват, че всичко е наред… освен ако не са упоени или в процес на лечение. Дори вродените духовни дарби на Кристалните деца са неразбрани. В този случай, техните телепатични способности, които ги водят до забавено използване на думата.

В новия свят, който Индигото въвеждат, ще бъдем всички много по-съзнателни за нашите мисли и чувства, на интуитивно ниво. Няма да разчитаме вече много на казаната или написана дума. Комуникацията ще е много по-бърза, по-директна и по-честна, защото ще бъде от ум до ум.  Още от сега, нарастващ брой от нас навлиза в контакт със своите психически способности. Нашият интерес към паранормалното е на невиждано досега ниво, придружен от книги, телевизионни предавания и филми по темата. Така че не е изненадващо, че следващото поколение след Индигото е невероятно телепатично. Много от Кристалните деца са забавили езиковите модели и за тях не е необичайно да изчакат до 3-4 години преди да започнат да говорят. Но техните родители казват, че нямат проблеми да комуникират с техните мълчаливи деца. Напротив! Родителите започват комуникация ум-до-ум с техните Кристални деца и използват комбинация от телепатия, личен жестомимичен език и звуци (включително песни) за да предадат съобщението си.

Златни Аури, Човешки Ангели и Многоизмерно Съзнание

Кристалните и Индигови деца, които идват на планетата, са известни като “Звездни деца“, често това е така, защото душите им се чувстват повече у дома сред звездите и никога преди не са се раждали на Земята. В този период идват като отбор със “специална задача“, за да помогнат на Земята и нейните обитатели с прехода и прераждането като Нова Земя от по-високо измерение.

Но докато тези същества се появяват като нормални човешки същества, всъщност имат достъп до по-голям обхват от човешкия потенциал. Те са по-отворени към това, което са, по-близки до признаването на техните божествени произход и същност.

Индиговите деца се раждат в Лъча на Въплъщението и Еволюцията на Индиговата душа. Това означава, че имат достъп до дарби като ясновидство и лечение. В състояние са също да получат достъп до това, което са Четвърто и Пето измерение на съзнанието, докато по-голямата част от хората има достъп само до Трето и Четвърто. Този достъп до по-високо измерение, заедно с душевните дарби на Индиговия Лъч, означава че Индигото са по-естествено интелигентни, по-чувствителни и по-ясновидци. Те също са много креативни и често са способни да влязат с лекота в дясното и лявото полукълбо на мозъка, което ги прави артистично надарени, но също така и технологично компетентни и приключенци.

Вместо това, Кристалните деца се раждат главно в Лъча на Въплъщението и Златната Еволюция. Раждат се в Шестото измерение на Съзнанието, с потенциал да се отворят бързо към нивото на Деветото измерение на пълното Христово Съзнание и от там към Тринайстото измерение, което представлява Универсалното Съзнание.

С тези дарби и способности, Кристалните същества са изключително мощни и креативни. Много от тях носят Златни и Магентови Лъчи, които ги правят майстори на сътворението, особено със светлината и звука. Това, на Земно ниво, се проявява като художествено и музикално творчество. Тези, които носят Индигово-Сребърния Лъч, са също снабдени, като “майките“ и “богините“ и носят женската вибрация на грижи и хранене. Тези на Червено-Златния Лъч, пък носят мъжката вибрация на проявление и често са лидери в по-активен смисъл.

Бъдещото Кристално дете ще бъде известно като “Кристал-Дъга“. Това е напълно развитото човешко същество от Тринайстото всемирно измерение, способно да носи и предава всички Лъчи на въплъщението и еволюцията във вибрационното си поле. Вече има същества Кристал-Дъга на планетата Земя, но още не са се отворили с пълния си потенциал.

Най-вълнуващото нещо относно тези еволюционни развития, за обикновените хора е, че съществата Индиго и Кристал носят тези вибрации на планетата, за да ги споделят с другите. Дори само с присъствието си помагат на другите да се движат в тези нови вибрации и да се отворят с пълния си потенциал. Дарбата Индиго-Кристал на планетата е дарбата на еволюцията и на достъпа до пълния ни потенциал, за всяко живо същество днес на планетата, ако реши така.

На този етап, много хора, които позволяват тази промяна или преход на техните полета на аурата, са се преместили от Триизмерното състояние на съзнанието, в състоянието Индиго и след това Кристал, с помощта на децата, които поддържат вибрациите. Тези възрастни сега са в състояние да подкрепят Златния Лъч на еволюцията, в осмата си чакра и помагат да се създаде Матрица за създаването на Новата Земя. Тази Златна пулсираща светлина може да бъде видяна ясно в аурите им, от тези, които са ясновидци и имат способността да виждат цветовете на аурата.

Човешкият Ангел

Една от дарбите на този преходен процес, е, че хората са все по-наясно кои са всъщност, че са души в човешки тела и с други думи са Ангели в човешка форма.

Били сме наясно с нашите връзки с по-висшите реалности в продължение на много хиляди години, но винаги сме чувствали, че “човешкото“ състояние, по някакъв начин ни е лишавало от ангелското ни наследство. Говорили сме за нашето “Висше Аз“, знаейки, че сме имали достъп до този наш аспект, но по някакъв начин не е част от това, което сме били и е бил достъпен само по време на медитация.

Част от причината за това, се дължи на факта, че физическите ни форми са затворени в Третото измерение, докато нашето Висше или Ангелско Аз е било в по-тънка и по-висока вибрация и се е чувствало повече у дома в по-високите Измерения. Така винаги е имало разминаване между материалните проявления на човешкото тяло, съзнанието и духовната реалност.

Сега обаче, с вибрационната промяна наречена “Възнесение“, която преживява планетата, Земята и нейните обитатели имат възможност да се “възнесат“ от Третото измерение на съзнанието, нагоре, към по-високите измерения. Лека полека докато съзнанието се изкачва нагоре, духовния свят се приближава до когато няма повече “празнина“, а една права, наречена Много-измерно Съзнание.

В това състояние човешкото същество е в състояние да влезе лесно и в двете сфери – материална и духовна. Няма вече нужда от интензивни медитации, тъй като достъпа до духовния свят е незабавен и очевиден. Хората в Много-измерното състояние, са имали достъп до своето присъствие или Ангелско състояние и осъзнават себе си като Духовни същества или Ангели, които имат също и човешко тяло и са в състояние да функционират и на материално ниво, като материални същества.

На този етап можем да кажем, че Висшият и Низшият Аз са се слели и сега Човешкото същество ще е Човешки Ангел.

Човешкият Ангел осъзнава непрекъснато себе си като Ангелско същество, могъщо и креативно. Няма време и нужда от неща като страх и жертвеност. Прекарва по-добре времето си, създавайки този тип реалност, който го прави щастлив и удовлетворен.

Много Индигови и Кристални деца са почти, ако не и напълно, на този етап от осъзнаването, както и много от възрастните Индиго-Кристали, които са завършили прехода си към това състояние. Именно тези нови хора, които са в състояние да възстановят своите наследства както човешки, така и ангелски, ще създадат Новата Земя.

На този етап е важно да се посочи, че е наложително за тези, които са направили прехода към осъзнаване на своето ангелско Аз, да бъдат също наясно, за това колко важно е да си човек и да бъдеш добре закотвен в измеренията или материалните нива. Основата на Прехода е това, да се доведе “Рая“ на “Земята“, а не да сме разпръснати в едно нематериално състояние на Рая.

Има работа за вършене за човешките Ангели. Създаване на Нова Земя, което ще доведе Рая на планетата ни и тъй като Рая не е място, а състояние на съзнанието, тези човешки Ангели трябва да работят, за да доведат на Земното ниво по-високо измерни състояния на съзнанието. След като стане това, ще се роди една нова планетарна култура и ще зачита всичките същества като проява на Божествената Същност. И тази култура ще отразява това отношение в своя мир, хармония и творчество.

Продължение:

Естеството на мулти-измерността

Доскоро всички хора на Земята се раждаха като триизмерни същества. Това означава, че те се намираха напълно потопени в материалното ниво или реалност и съзнанието им беше “заключено“ в трето измерение. Те работеха по първите три чакри – материална, емоционална и психическа. Ако е имало духовност, тя е била възприета само като нещо извън нормалното ежедневно действие.

Триизмерното същество е наясно със себе си, като отделен и уникален индивид. Няма истинско чувство за единица (единство), което е фактор за съзнание от по-високо измерение. Поради това чувство на разделение, хората са изградили общество, което има наистина малко осъзнаване за взаимовръзката на хора и действия. И поради тази липса на осъзнаване, хората са създали планета със скръб и страдание, където индивидите не виждат нуждата да отговарят за своите мисли, чувства и действия. Страхът да не оцелеят на индивидуално ниво, поради липса на ресурси е довело до алчност и дисбаланси, които трябва да бъдат решени, за да се създаде един стабилен планетарен дом за всички хора.

Децата Индиго са пристигнали с ключа към мулти-измерността. Те са родени в триизмерни тела, но съзнанието им, в действителност, е в Четвърто Измерение, със способността да се придвижат в Пета. Когато тази “вълна“ от съзнание Индиго е пристигнала на планетата в началото на 70-те години, се е отворил пътя за всички хора и за самата планета, така че да се преместят в Четвърто Измерение.

В Четвъртото ниво на измерение на съзнанието, хората осъзнават Универсалния Закон за Единството, познат като “Единно Съзнание“. Този закон гласи, че всички ние сме Едно, всички сме свързани и че всяко нещо, което влияе на един от нас, влияе на всички. Децата Индиго имат това осъзнаване в съзнанието си и това ги кара да бъдат бойци по много причини, които ще излекуват Земята и ще спрат хората, които унищожават и замърсяват околната си среда и вредят на други хора.

В съществата Индиго, Закона за Единството насърчава също и разбирането, че всички сме еднакви и че никой не е по-добър от друг. Това съзнание и групова осведоменост, е пътят към бъдещето на хората. Ще се научим да работим в сътрудничество и за доброто на всички, ако трябва да създадем Новата Земя, която желаем.

Индигото уважават талантите и способностите на всеки индивид, но тези таланти не правят никого по-добър от другите. Ролите на егото и самодоволството нямат място в живота на Индиго.

Когато едно съзнание Индиго се отвори към Петото Измерение, осъзнава себе си като Творец. Съзнанието от Пето Измерение обича да твори. Всички религиозни системи на вярвания и икономически системи на Земята днес, са творения на Мисловните Форми от Пето Измерение, които държим на мястото им с нашата продължителна подкрепа на тези мисловни форми. Те образуват решетка от Пето Измерение около Земята. По-голямата част от съществата от по-ниските измерения не знаят изобщо, че техните мисловни схеми и на поведението, са контролирани от това ниво.

Когато съзнанието Индиго се отвори към това ниво, често има отвхвърляне на всички системи от вярвания и има едно съзнание за свободата да създава мисловни начини и да е ново и алтернативно. Лицето Индиго се заема с планетарна мисия, която е да се създаде и въведе нови начини на мислене и съществуване, на планетата Земя. Но на това ниво съзнанието е все още притеснено за дуалността на “Добро“ и “Лошо“, които определят кой тип система е по-добър за Земята. Следващата стъпка е да се премине отвъд дуалността, в една реалност, където всичко се разглежда като част от едно по-голямо добро и за доброто на по-големия комплекс.

Това напреднало състояние е познато като съзнание от Шесто Измерение и е реалността на Христовото и Магично дете. Всички Кристални деца се раждат в това ниво на съзнание. Те имат незабавен достъп до магическите и духовни аспекти на това кои са те и са в състояние да слеят въображението по фантастични и жизнерадостни начини. Ако са оставени да действат свободно, биха създали веднага една магична планета. Трябва, обаче, да се сблъскат с едно широко триизмерно съзнание и се борят със схемите и поведението, които откриват тук.

Когато едно възрастно съзнание Индиго, завърши промяната си в състояние или осъзнаване Кристал, влиза в осъзнаването от Шесто Измерение и в семето на Христовото Съзнание. Преражда се, в съзнанието, като Христово или Магично дете. С това идва и едно осъзнаване за игривостта на живота и ролята на Духа, чрез човешките същества на тази планета. Тогава целия живот се вижда като магически и благословен и целия живот е режисиран и воден чрез работата на Духа. На този етап съществото разбира принципа на предаване на потока на една по-голяма еволюционна вълна, докато все още упражнява правото си да бъде творец на индивидуално ниво.

Съзнанието Кристал, когато на това ниво е достатъчно зряло, тогава може да се премести към нивото на Седмо Измерение, където съзнанието се отваря към естеството на духовната мисия на битието. Един възрастен Кристал или Христово дете, на това ниво е готов да приеме една планетарна мисия, като носител на по-високо-измерно съзнание. Работата може да включва обучение и възстановяване на мащабно ниво, или просто да носи енергия в полето на аурата, така че други, по своя възнесен път, да получат достъп до по-високи вибрации.

Детето и възрастния Кристал сега имат потенциала да се отворят напълно към Девето ниво, или пълното Христово Съзнание. Това включва и Осмо, или Архетипно ниво, където съществото има пълен контрол върху “историята“ на своя земен живот, и Деветото ниво, където съществото поема своите отговорности за управлението на планетата.

Тогава за съществото съществува потенциала да продължи своето пътуване към Десето ниво, където ще има достъп до своите отговорности върху Слънчевата система. Единайстото ниво, където се влиза в Галактическото ниво и накрая Дванайсто ниво, където Златния Лъч на Универсалното Съзнание дава началото на съществото като Пълно Универсално Същество.
Тринайстото ниво представлява Учителя, който влиза в Божественото Тайнство, като напълно съзнателна искра на Божествената Творческа Същност.

Скок в еволюцията

Както може да се види от всичко написано дотук, приключението Индиго-Кристал представлява огромен еволюционен скок за човешкия вид. Това, първоначално, е огромен скок в съзнанието, отражение в цветовете на аурата и във влизането на многоизмерни слоеве в съзнанието на индивида.

Но това, което се проявява във фините или духовни тела, в крайна сметка трябва да се прояви във физическото тяло или Земното ниво на всеки индивид и накрая, във физическото тяло на самата планета.

Децата и възрастните Индиго и Кристал, са една неразделна и динамична част от еволюционния скок, в новото и Златно бъдеще.

По-високи нива на съзнание, на осъзнаване на взаимосвързаността на всички неща и желание за творчески и подобрен живот, ще станат скоро характеристиките на всички човешки същества на Планетата Земя.

stazioneceleste

Коментари