Публикувано от на 05/03/2016 - 18:01:09

787 Няма коментари

Как да се държим с хора, излъчващи негативна енергия

Случвало ли ви се е някога да си имате работа с негативни хора?
Тяхната негативна енергия може да повлияе на живота ни и да му навреди.
Най-лесно би било да ги отдалечим, но не винаги е възможно.
В тази статия ще ви обясня как да се държите с негативните хора, за да предотвратите поглъщането на тяхната енергия.

негативна енергия

  1. Игнорирайте негативността. Никога не спорете с негативна личност. Спора с тях стимулира тяхното настроение и тяхното отношение към нас. Те знаят много добре как да се възползват от дискусиите за да ни унизят.
  2. Негативните хора се нуждаят от любов. Много е трудно да се даде внимание и любов на тези хора, ако не сте свързани с роднински връзки. Опитайте да ги изслушвате и да разберете чувствата им.
  3. Концентрирайте се върху положителната страна на ситуацията. Ако положите усилие, винаги има позитивна страна, във всяка ситуация. Негативната личност може да има и позитивни качества, трудно забележими, тъй като са потопени дълбоко в нейната негативност.
  4. Поискайте обяснение от негативната личност. Може би сте забелязали, че хората често казват: „не може да се има доверие на лекарите“, „партньора ми ме унижава“. Тези твърдения са обобщения и за да помогнем на човек с толкова изкривени мисли, трябва да му поискаме обяснение и да го изслушаме. Например: „имал си лошо преживяване с някой лекар?“ или: „какво точно прави партньора ти, което не унижава?“
  5. Не се оставяйте да ви въвлекат и не се опитвайте да промените негативните личности. Да се научите да се отделяте емоционално от тях може да създаде огромни ползи и за двете страни. Негативната личност ще е склонна да се защити, вместо да се промени.
  6. Отдалечете се от негативните личности, ако това е възможно. Ако не съществува семейна или друга нерушима връзка, по-добре се отдалечете от тях.
  7. Наблюдавайте собствените си мисли и негативни поведения. Това е най-добрият начин за да отблъснете негативността от вашия живот и ще ви бъде много по-лесно да останете позитивни. Негативно отношение е заразно, но важи също и за положителното.
Публикувано в: Духовност
Етикети:

Коментари