Публикувано от на 08/04/2018 - 08:11:31

19 327 Няма коментари

кармична любов

Кога е кармична любовта

Кармични връзки

Кармичната връзка се формира между душите по време на предишни животи, когато дълбоките емоции ги обединяват. Кармичният ви по душа спътник, може да е бил вашия любим, но така също брат, майка, син, или дори най-лошият ви враг. Може да сте се обичали един друг, или единия от вас може да е обичал, а другия да го е мразел. Едно нещо е сигурно, когато човека се появи в живота ви, трябва да се разреши кармата или урока от предишния ви живот.

“…моите очи, бяха затворници на твоите очи.
Твоите бяха дълбоки, магнетични и много тъжни,
моите фебрилни, диви и пълни от първия момент, с любов.
Душата ми беше разпознала твоята,
чувствах се у дома.“

Съществуват два основни аспекта, които характеризират първата среща с кармичен духовен партньор – погледа и разпознаването. Погледът, обаче, не е ярък или ясен, напротив, често е неуловим, дълбок, вероятно поради багажа от минали преживявания, които се активират по време на срещата. По принцип, се е случвало на всеки от вас, да бъде привлечен от един поглед, една усмивка, дори и от едно обикновено ръкостискане, понякога обаче, към това се прибавя чувството за едно истинско събиране.

Това е така, защото двете съществувания са били прекъснати само временно, по време на прехода от един живот към друг. Разпознаването се разбира като магията на преоткриването, разпознаването на някой, който сме обичали или мразили в един или повече предишни животи. Чувстваме веднага една силна емпатия. Усещане за съединение и близост. Когато сме в присъствието на този човек, ние влизаме в един вид заклинание, от което хората около нас трудно успяват да ни откъснат. Това е, защото се е активирала отново една стара емоция.

„Душите ни заедно бяха в съвършена хармония, но
не принадлежаха на тази земя…
и аз не успявах да се отделя физически от теб…
Дълъг и много болезнен бе момента, в който се сбогувахме
на вратата на дома ти, първия път“

Когато в настоящия живот се появи един спътник по душа, срещата често може да има ефект на ураган, но вие не можете да се противопоставите по никакъв начин. По никакъв начин не може да се избегне срещата с кармичен спътник, защото всеки от нас, в сегашното си въплъщение, избира своя начин на съществуване и следователно и своите любови, които са необходими за нашия еволюционен път.

За това срещата е неизбежна.

Всички кармични връзки имат регенерираща или дегенерираща сила, но трансформират Душата ни завинаги и със сигурност дават много в емоционално отношение. Сякаш ядат живота ни, доминират го, преобръщат го, управляват го до такава степен, че вече не сме господари на нашите пространства и най-вече на нашите емоции и мисли.

“и тогава… те виждам…
ти и твоето цупене
ти и твоят глас
ти и начина, по който пушиш
ти и начина, по който се движиш
и аз…
аз не успявам още да управлявам емициите като те видя
една винаги неочаквана емоция
толкова насилствена
толкова интензивна
сърцето ми бие неравномерно“

Кармичните любови имат силно привличане върху хората, въпреки че често носят със себе си голяма доза болка, страдание и затруднения. Не трябва, обаче, да мислим, че една любовна връзка, особено ако е болезнена, ни носи само страдание и възмущение. Всяка връзка, в която има влюбване, има в себе си еволюционен обхват, това е житейски път, който бележи Душата ни. Всяка любов има свое собствено достойнство. И с такова достойнство, трябва да бъде взета под внимание и изживяна.

За да растем, имаме нужда от много силни, поразителни преживявания, които ни събуждат от емоционалния и духовен тормоз, в който живеем. Преживяването на края на една любов, може да е сред най-полезните за преосмисляне на живота ни, дори ако я изживяваме по много болезнен начин.

Болката може да бъде неповторим учител. Дава ни сигнал, когато нещо в живота ни не е на мястото си. Независимо дали е болка на душата или на тялото, тя ни помага да растем.

Вселената е благосклонна към нас и винаги ни предлага възможности да се развиваме. Когато сме изправени пред много тежка карма и трябва да излекуваме стари рани, вселената ни предлага интензивна любов, като дар. Една толкова силна любов, която ни позволява да опознаем себе си на много по-дълбоко ниво и ни позволява да открием силата на безусловната любов.

И така той/тя влиза в живота ни и ние в неговия/нейния, да го научим и да научим ние нещо, като обмяна на уроци. Преминаването на част от живота с този човек, кратък или дълъг период, може да се окаже необикновено преживяване за изцеление. Можеш да научиш уроците, от които душата ти се нуждае. Както не можем да се противопоставим на срещата, така не можем да се противопоставим на уроците, които този кармичен спътник ни носи.

“Избяга след кратко време
времето, за което аз бях в живота ти
времето, за което може би трябваше да научиш от мен
това, което ще ти трябва за да растеш и да се върнеш с човека, когото обичаш…
ти си човека, който ми позволи да опозная
най-хубавата част от мен,
най-истинската част,
благодарение на теб започна моето изцеление,
благодарение на теб мога да усетя любов,
нежна, силна, безкрайна“

Възможно е да не прекарате непременно остатъка от живота си с нея/него, но можете също да се разделите и след това да се съберете след години. Повечето пъти една кармична връзка не се превръща в съдбовна любов, така че най-често се случва, кармичния спътник да се появи за кратък период, след което да се отдалечи, когато уроците са научени.

Друг важен елемент е необходимостта от контакт с кожата. Много е трудно без докосване, прегръщане, да не усетите познатия аромат на другия. И всеки път, когато се разделяте, е емоционално откъсване, усещане за неразположение не само емоционално, но ни изглежда почти като физическа рана, която трудно може да се обясни.

“Спомням си много добре сърцето ти, как бие силно…
след като ме докосна, буквално се погълнахме от целувки…
“Обичай ме, ако имаш смелост“ това е фоновия филм
на нас двамата, заедно
аз я имам тази смелост
но теб сега те няма в живота ми
и понякога ми липсваш ужасно много“

Тази любов ни прави по някакъв начин “затворници“, умът ни ни казва, че не трябва да обичаме този човек, но сърцето ни продължава да го обича. Любовта я има, не е съзнателен избор, просто я има. Дори сме в състояние да наблюдаваме тази любов, която се излива от сърцето ни.

Може никога да не разберем със сигурност, кой е бил епизодът от наш минал живот, който е създал този кармичен дълг, но можем само да разберем, какво трябва да направим, за да го балансираме. Може би в предишен живот сме имали връзка пълна с омраза и болка и за това да имаме специално отношение към него и любовта ни ще излекува тази рана.

Как можем да разберем кога са изплатени дълговете ни с този човек? Когато това се случи, ще имаш чувство за завършеност и вътрешен мир. Тогава вече няма да усещаш връзката със същата интензивност.

Балансирането на кармата с любовта, означава да си отвориш сърцето и да даваш мъдро. Това означава да не се страхуваш да излееш повече любов, дори когато тази любов може да бъде отхвърлена. Защото тази любов не е отхвърлена от Вселената. Любовта ни никога не отива на вятъра, дори да изглежда, че хората не я приемат или разбират. Хората имат нужда от любовта ни, имат нужда от нея на някакво ниво на своето съществуване, дори и да не са наясно с това, имат нужда от нея, за да се излекуват.

Когато сме наскърбени, защото любовта ни изглежда отхвърлена, можем да поискаме от Вселената да благослови човека, който сме обичали или обичаме и да ни излекува и двамата от раните от миналото.

“Често мислех за това, кой може да си бил ти, в един
наш предишен живот,
после разбрах…
Усещането беше ясно и силно.
Беше мой син.
Бях те изоставила.
Открих те отново.
Любовта, която изпитвам сега, трябва да компенсира тази,
която не си получил от мен преди.
Любовта ми продължава да се лее,
но дългът ми е изплатен“

Трябва да сме склонни да вярваме, че в живота не съществуват съвпадения или инциденти. Всичко ни се случва по някаква причина. И хората, които срещаме, също ги срещаме по определена причина.

– Boyes C. – “Amore e Legge dell’ Attrazione”,  Ed. De Agostini
– Crimaldi P. – “Iniziazione agli Amori Karmici”  Ed. Mediterranee
– Crimaldi P. – “Iniziazione agli Amori Destinici”  Ed. Mediterranee
– Prophet E., Spadaio P.  – “Karma e Reincarnazione”  Ed. Bis

aprilamente.info

Коментари