Публикувано от на 24/09/2014 - 20:40:34

5 434 Няма коментари

Астралната проекция се основава на OBE – Out of Body Experience (ИТП – Извън Телесно Преживяване), при което астралното тяло напуска физическото и пътува в астрален план. Хората често преживяват това състояние по време на заболявания или когато се доближат до смъртта, но е възможно и да бъде предизвикано. Тази статия съдържа инструкции за това как да започнете.

1/3 част. Подготвяне за астрална проекция

670px-Perform-Astral-Projection-Step-1

 

1. Започнете сутринта.

Вместо да практикувате астралната проекция през нощта, точно преди да заспите, започнете в ранните сутрешни часове, когато сте още сънливи. Някои казват, че е по-лесно да се достигне необходимото състояние на релаксация и повишена информираност около зазоряване.


 

670px-Perform-Astral-Projection-Step-2

2. Създайте точната атмосфера.

Астралната проекция изисква състояние на дълбока релаксация, така че трябва да се извърши в част от дома ви, където се чувствате напълно комфортно. Легнете на леглото или дивана и отпуснете тялото и ума ви.

  • По-лесно за изпълнение е когато сте сам в стаята. Ако обикновено спите с партньор, изберете стая различна от спалнята за практикуване на астрална проекция.
  • Затъмнете стаята и се отървете от разсейващи звуци. Всякакъв вид прекъсване може да наруши състоянието на релаксация, което трябва да постигнем.

 

670px-Perform-Astral-Projection-Step-3

3. Легнете и се отпуснете

Излегнете се по гръб в избраната от вас стая. Затворете очи и се опитайте да изчистите ума си от разсейващи мисли. Концентрирайте се върху вашето тяло и как се чувства. Целта е да се постигне състояние на пълен релакс на духа и тялото.

  • Изпънете мускулите си и след това ги отпуснете. Започнете с пръстите на краката ви в посока нагоре по тялото ви, достигайки до главата. Уверете се, че всеки мускул е напълно отпуснат от край до край.
  • Дишайте дълбоко и издишайте напълно. Не напрягайте гърдите и раменете, просто се отпуснете.
  • Съсредоточете ума си върху дишането. Не се увличайте с мисли за външни притеснения и не се притеснявайте още от идеята за душата ви излизаща от тялото. Просто потънете в релаксация.

2/3 част – Преместете душата от тялото

670px-Perform-Astral-Projection-Step-4

1. Достигнете хипнотично състояние.

Това хипнотично състояние обикновено е известно като полусънно състояние. Нека тялото и ума ви да се насочат към съня, но без да губят напълно съзнание. Да бъдеш на ръба на будност и сън в хипнотично състояние е необходимо за да се случи астралната проекция. Достигнете това състояние с помощта на следния метод:

  • Дръжте очите си затворени, оставете ума ви да се скита до части от тялото ви като ръка, крак или просто пръст.

670px-Perform-Astral-Projection-Step-4Bullet1

  • Съсредоточете се върху част от тялото ви докато успеете да си го представите перфектно дори със затворени очи. Продължете да се фокусирате до като отпаднат всички странични мисли.

670px-Perform-Astral-Projection-Step-4Bullet2

  • Използвайте ума си за да огънете част от тялото ви, без да я помръдвате физически. Визуализирайте пръстите си как се огъват и разпускат, докато изглежда така сякаш се движат физически.

670px-Perform-Astral-Projection-Step-4Bullet3

  • Разширете фокуса си към останалата част от тялото. Движете краката, ръцете и главата си като използвате само ума си.  Поддържайте фокуса си стабилен докато бъдете в състояние да движите цялото си тяло, сами с ума си.

 

670px-Perform-Astral-Projection-Step-5

2. Достигнете състояние на вибрация.

Много хора докладват за усещане на вибрации, които идват на вълни с различни честоти, когато душата се подготвя да напусне тялото. Не се страхувайте от вибрациите, тъй като присъствието на страх може да ви накара да напуснете състоянието на медитация, вместо това, поддайте се на вибрациите до като душата ви се готви да напусне тялото.


670px-Perform-Astral-Projection-Step-6

3. Използвайте ума си за да преместите душата от тялото.

Представете си в ума си стаята, в която лежите. Преместете тялото си с ума си, изправяйки го. Огледайте наоколо. Станете от леглото и ходете из стаята, после се обърнете и погледнете тялото си на леглото.

  • Вашето OBE (ИТП) е успешно, ако усещате че наблюдавате тялото си от  другата част на стаята и че вашето съзнание е отделено от тялото ви.
  • За да стигнете до тази точка, обаче отнема много практика. Ако имате проблеми с напълното издигане на душата ви от тялото, опитайте на първо време да повдигнете само крак или ръка. Не спирайте да опитвате до като достигнете състояние да се движите из стаята.

 

670px-Perform-Astral-Projection-Step-7

4. Връщане в тялото.

Душата ви винаги остава свързана с тялото ви с невидима сила, понякога е оприличена на “сребърна нишка“. Нека силата упъти душата ви обратно към тялото ви. Движете този път физически пръстите и краката си и се върнете в пълно съзнание.


 

3/3 част – изследване на астралния план

1. Уверете се, че проектирате душата си от тялото.

След като веднъж сте усвоили акта на проектиране на душата от тялото ви в същата стая, ще искате да потвърдите, че сте били наистина в две отделни помещения.

  • Следващия път когато практикувате астрална проекция, не се обръщайте да гледате тялото си, вместо това се придвижете към друга стая в дома ви.

670px-Perform-Astral-Projection-Step-8Bullet1

  • Изследвайте някой предмет от другата стая, нещо което никога преди не сте забелязвали във физическия смисъл на думата. Направете си умствена бележка на неговите цвят, форма и размер, обръщайки внимание на повече възможна информация.

670px-Perform-Astral-Projection-Step-8Bullet2

  • Върнете се в тялото ви. Идете физически в стаята, в която се бяхте проектирали. Открийте предмета, който изследвахте при астралното ви пътуване. Можете ли да потвърдите детайлите, които запомнихте в ума си, изследвайки предмета?

670px-Perform-Astral-Projection-Step-9

2. Изследвайте отвъд.

При следващите сесии на астрални проекции отивайте на места, които са все по-малко и по-малко познати за вас. Всеки път забелязвайте детайли, на които преди не сте обърнали внимание. Проверявайте тези детайли физически след всяка сесия. След няколко пътувания ще бъдете достатъчно опитни за да пътувате до напълно непознати за вас места, с увереността, че наистина сте извършили астрална проекция.


670px-Perform-Astral-Projection-Step-10

3. Върнете се в тялото си.

Някои казват, че астралните проекции са опасни, особено когато добиете достатъчно опит за да изследвате непознати места. Преди астралните проекции е добре да представите себе си обгърнат в нажежена бяла светлина. Представете си я като облак около себе си, това ще ви предпази от неточни представи за вас самите.  Възможностите в астралния свят са толкова много, но запомнете, че нищо лошо няма да ви се случи ако не го предизвикате сами с мислите си. Тръпката да имат OBE (ИТП) задържа някои хора извън телата им за дълги периоди от време, до като не отслабне сребърната нишка. Бъдете сигурни, че сте свързани с вашето тяло докато ви е проектирано някъде другаде.

  • Сребърната нишка никога не може да бъде прекъсната, но се говори, че душата ви може да се забави с обратното връщане в тялото ви, ако изразходите твърде много енергия извън него.
  • Някои казват, че демоните могат да обитават тялото ви докато душата е в астрална проекция. Ако се страхувате, че това може да се случи, защитете тялото си, благославяйки стаята ви с молитва преди астралната проекция.
  • Душата ви може също да взаимодейства с други астрални проекции. Ако имате приятел с опит в това, опитайте заедно. И не забравяйте никога да се върнете в тялото си.

 

СЪВЕТИ:

  • Най-добре е да не сте физически или психически изморени, когато опитвате астралната проекция, защото ще ви е трудно да се концентрирате. Сънливостта сутрин изглежда помага повече, отколкото ако се чувствате изморени след дългия ден.
  • Опитайте да не се плашите от първия път, защото това може да затрудни връщането ви в тялото.
  • Чувствайте се свободни да ходите навсякъде където искате, но първите няколко пъти не се отдалечавайте прекалено много.
  • Вярванията играят по-голямата част в астралните проекции. Ако смятате, че може да бъдете обладани, може да се почувствате като обладани. Ако чувствате, че сребърната ви нишка е слаба и че не можете да се върнете назад, вие ще се чувствате заседнали. Чувствата и мислите се проявяват незабавно в астралните проекции. Всичко, което мислите и от което се боите може да изглежда, че се случва в астрален план. Поддържайте мислите си позитивни. Не опитвайте астрална проекция след филм на ужасите!
  • Ако смятате, че ви е трудно да се върнете в тялото ви, представете себе си поразен от тялото ви със скоростта на светлината. Можете да се върнете в него, от което и да е място, само за секунда. Запомнете, душата ви в този момент е без време и разстояние.
  • Когато освобождавате тялото от душата си, може да ви помогне да си представите себе  си изцяло в скучен цвят. А сега си представете вашата цветна душа, която се освобождава бавно от тялото.
  • Визуализирайте бяла или жълтеникава заобикалящата ви светлина, до като проектирате астрално,  да ви предпазва от лоши същества, които може да изсмучат енергията ви ако им позволите. Може също да опитате да повишите вибрациите си.
  • Не може да бъдете наранени психически/физически от нещо в астралната проекция до като имате OBE.

 

източник wikiHow

Коментари