Публикувано от на 12/09/2014 - 18:27:50

303 Няма коментари

Питиета погледнати под микроскоп

След като посветихме цяла статия на Сълзите под микроскоп, нека погледнем отблизо и някои от най-известните напитки в света.

Колоритните геометрии на някои от най-популярните алкохолни напитки, разкрити от светлината на поляризиращ микроскоп, както никога не сте виждали. Да превърнем едно обикновено питие от бара в произведение на изкуството? Защо не. Именно това е идеята на фотографската сесия BevShots, един проект, който използва техника за визуализация, използвана в научните лаборатории, за да открием скрития химикал в напитката консумирана в бара.

Michael Davidson, учен от Florida State University, стартира фотографската сесия за да финансира химическата лаборатория, в която работи. След цяла кариера прекарана в снимане на ДНК и витамини под микроскоп, изследователя решил да сложи под обектива капки, от по-известните питиета. Вина, коктейли и ликьори са първо кристализирани върху стъклото, след което наблюдавани под микроскоп с поляризирана светлина, която разкрива геометрии и калейдоскопични цветове.

[Best_Wordpress_Gallery id=“1″ gal_title=“Drinks al microscopio“]

Публикувано в: Галерия, Необяснимо

Коментари