Публикувано от на 06/04/2017 - 05:28:02

1 711 Няма коментари

нло и извънземни

Любител на НЛО и извънземни изчезва, оставяйки след себе си 14 криптирани книги


Преминете директно към: 

07.04.2017 – Връзки с Алхимията
08.04.2017 – Интервю със скулптора на статуята
09.04.2017 – Учител от духовен център разкрива местонахождението на Бруно
10.04.2017 – Появата на странна личност в профила на Бруно във Фейсбук
12.04.2017 – Отчет на събитията


Според бразилския новинарски канал G1, 24 годишния студент по психология Bruno Borges, живеещ в Rio Branco (Acre), е изчезнал мистериозно в понеделник, 27 март. Случаят е разгледан от медиите като възможно доказателство за връзка с извънземните.

нло и извънземни

Младежът се прибрал след работа и изчезнал безследно. В стаята му са открити 14 криптирани книги и странни писания.

нло и извънземни

Писанията в стаята му са подредени безупречно, с точност и симетрия, като в страница на тетрадка. Редица символи са разработени също върху статуята на Джордано Бруно, която притежавал – теолог, философ, писател и Доминикански монах, на стойност $ 20.000,00 (припомням, че Джордано Бруно е изгорен от Инквизицията през 1600 г. за противодействие на „научната истина“ на Църквата по онова време).

 

нло и извънземни

Един детайл, който е открит в стаята му, е една картина на стената, в която Бруно се появява докоснат от извънземно, което показва интерес към младежа и изглеждат като приятели (бел ред. Забележете Сатурн на фона вдясно и една от луните му вляво!!! За да имаш такава гледка, трябва да се намираш на друга от луните му, на чиято повърхност трябва да има… вода! 🙂 )

нло и извънземни

Родителите на Бруно казват, че е бил пристрастен към НЛО и описват 14-те книги като нещо, което „ще промени света по-добър начин„. Творбите са неразгадаеми и са написани в продължение на 12 месеца. Една от книгите, според майката на момчето, Бруно е изразил желание да я патентова като теория, че “всички сме свързани помежду си“.

нло и извънземни

Приятелите му са предложили идеята, че Бруно се е опитал да издигне творбите на италианския философ и посочват също безспорната му физическа прилика с Джордано Бруно.

Бруно може да е превъплъщение на италианския философ? Или същество, което идва от друго измерение? Разбира се това са само хипотези …

Историята на Бруно е обвита все още в мистерия и още по-странно е, че в къщата е открито и писмо, написано с много странни знаци.

нло и извънземни

Няма много новини относно това изчезване, защото в момента се провежда разследване.


Последни новини по случая

Връзки с Алхимията

07.04.2017

Ровейки се из нета и търсейки актуални новини по темата, открих някои зашеметяващи факти.
Както изглежда, изчезването на Бруно не е свързано толкова с нло и извънземни, колкото с алхимията.
Обърнете внимание на следния видео-анализ (с английски субтитри) на знаците и символите открити в стаята на момчето.

За хората, които познават японския анимационен филм “Fullmetal Alchemist“ ще стане ясно веднага, защо Бруно може да е изчезнал по вина на алхимията. Тук ще добавя, че момчето, преди изчезването си, е казало на семейството си, че скоро всичко ще се промени за света и че една от книгите си желае да патентова като теория.

“Без жертви, човек не може да постигне нищо. За да постигне нещо, е необходимо да даде нещо в замяна, което има същата стойност. В Алхимията е наречено “Принцип на равностоен обмен“.
По онова време, бяхме сигурни, че това е истината на живота“
~Алфонс Елрик

Fullmetal Alchemist е японска манга и аниме. Поредицата включва голям брой измислени герои създадени от Хирому Аракауа. Историята се развива в измислен свят през 19/20 век, в който Алхимията е една от най-развитите научни техники известни на човек. Известна е с третиране на темата за Алхимията по оригинален начин – Алхимията е най-важната в света на Fullmetal Alchemist наука/магия, която позволява поправяне на предмети, деформиране и унищожаване на материята, лечение на рани и може би дори връщане към живота на мъртви хора, чрез един алхимичен кръг.

Това е един от основните символи, открити в стаята на Бруно. Начертан е на централно място в стаята и върху него е поставена статуята на Джордано Бруно. Може би момчето се е опитвало да върне към живота италианския философ?

нло и извънземни

Ето и някои връзки между филмчето и истинската Алхимия:

Алхимичен кръг

За да изпълни трансмутация, алхимикът трябва да начертае на земята или на равна повърхност, един алхимичен кръг и да го слее със собствената си енергия.

Трансмутация

Практическото прилагане на алхимическата теория. Извършва се с алхимическия кръг и с нея може да се разграждат, сграждат и деформират елементите. Човешката трансмутация е най-опасната, дори забранена, защото който я опита, губи част от тялото си или цялото си тяло. (Това ли се е случило на Бруно?)

Символи

Между символите в поредицата, откриваме Уробороса на Хомункулусите, алхимичен символ на съвършенството, представляващ “Нищо не се създава и нищо не се унищожава“. Символът на алхимиците на армията, змията върху кръста, е препратка към истинския алхимик Никола Фламел, вероятния създател/откривател на философския камък.

нло и извънземнинло и извънземни

Забележете приликата на момчето с Джордано Бруно…

нло и извънземни

 

Символите около статуята са рейки. Повече за тяхното значение ще откриете в този форум – astroartis.com

бруно борхес


Интервю със скулптора на статуята

08.04.2017

Според сайта G1, създателя на статуята е 83-годишния Jorge Rivasplata и в интервю за G1 заявил пред журналиста, че според него Бруно е превъплащение на Джордано Бруно:

“Повечето хора не разбират, но аз го познавам от доста време и вярвам, че той е превъплащение на Джордано Бруно. Не мога да кажа повече, единственото нещо, което мога да кажа е, че книгите на Дж. Бруно са останали недовършени. Исках да говоря с родителите на момчето и да им кажа да не се притесняват, той е добре и представя на света този красив, фантастичен проект“.

Скулптурата е предоставена на 16 март, когато е завършена от скулптора за Бруно. Както знаете, момчето остави в дома си 14 книги написани на ръка, някои от които залепени по стените, тавана и пода, написани на кодиран език. Статуята, която е ръчно изработена, била запълнена с дърво, чакъл и цимент, за да е по-тежка и да се възпрепятства премахването ѝ. Но не е прихваната към земята, казва твореца:

“Не е залепена, но е достатъчно тежка, така че е стабилна“.

Полицията разследва дискретно случая. Fabrizzio Sobreira – делегат и координатор на Bureau of Criminal Investigation (DIC) казва, че разследват всички възможности, за да открият къде се намира момчето.

Скулптора Rivasplata казва, че Бруно е бил негов ученик в курс по рисуване и живопис, след което направил поръчката и му дал 2 месеца, за да я извърши. Въпреки че работата е оценена на R$ 20.000, Rivasplata казва, че му е взел само 7000, защото е вярвал в идеите на Бруно:

“Той беше различен. Много е умен и надарен. Видя работата ми, хареса му и ми даде една книга на Джордано Бруно. Статуята се намираше в задната част на дома ми, Бруно искаше да се качи с мен на камиона. След като я завърших, трябваше да разреша въпроса с това, къде да се сложи.“

Също, според сайта G1, Rivasplata е бил един от последните хора, които са говорили с Бруно за проекта. Казва, че не е знаел за плана на момчето да изчезне от дома си и твърди, че писанията са завършването на теориите, предложени от Джордано Бруно, които са били прекъснати, когато философа е изгорен на кладата през 1600.

След като статуята е доставена и поставена в стаята на Бруно, Rivasplata се е свързал с него, за да разбере дали му харесва. За последно са се чули чрез телефонни съобщения. Твореца казва също:

“Каза ми “Статуята е съвършена, по-добре не можеше и да бъде, изключително съм доволен. Скоро ще представя работата си на Акре, на Бразилия и на целия свят.“
Който работи за себе си извършва ненужна работа, която ще занесе в гроба си. Който работи за човечеството, се увековечава за цял живот. Работата на Бруно Борхес е за другите, не за него.
Всичко е било обмислено по този проект, всичко, което се случва е било написано. Твърдо вярвам в това. От както започнахме да говорим, винаги съм вярвал.“

Близките на Бруно са го видяли за последно в понеделник 27 март, по време на обяд. В късния следобед, баща му Athos Borges се прибрал вкъщи и забелязал, че сина му е изчезнал. Той казва:

“Влязох в стаята и видях леглото, нямаше нищо. В този момент осъзнах, че го нямаше вече.“

Според майката на Бруно – Denise Borges, промените са направени за 22 дни, докато двойката е била на почивка. Бруно останал у дома с брата си близнак и сестра им Gabriela.

Gabriela казва, че стаята на Бруно е била заключена в продължение на тези 22 дни и тя не е влизала. Тя казва:

“Говорехме за проекта му и ми каза, че до две седмици ще ми разкрие за какво става въпрос. Хората ме питат защо не съм отворила вратата. Трябва да разберат, че той не е дете. Той е възрастен и има личен живот, не исках да го притеснявам.“

Въпреки че 14-те книги на Бруно са криптирани, той е оставил “ключове“ за декодирането им. Текстовете са кодирани, чрез най-малко 4 различни кода. Сестра му Gabriela (28 г.) казва, че ключовете се намирали в една папка на видно място.

“Не е на трудно достъпно място, не е оставил много в стаята. Аз просто не знам нищо за криптиране, но повечето ключове са там“.

На снимките по-долу – стаята на Бруно преди и след промените. Разгледайте детайлите във втората снимка, египетски статуетки и една на богинята Изида (Изис) –  древноегипетска богиня на магията и на живота, на семейството, символ на матримониалната хармония, мъдростта и брачната вярност на съпругата към мъжа, дори и след смъртта му. Възкресявала мъртвите. (wikipedia)


Учител от духовен център разкрива местонахождението на Бруно

09.04.2017

На петъчната среща на Духовното Разпространение на Светото Сърце на Мария (Cedecom), духовния водач на групата – Учителя André, е дал обяснения за изчезването на Бруно. Докато полицията продължава разследването, някои хора казват, че момчето се крие в скаутска база.

Според Учителя André, младежът е на същото място, където казват, че е изчезнал, у дома си, но в различно измерение (паралелна реалност). Звездните същества, които го придружават (тези от Сатурн?) са го научили как да отвори триизмерен портал, който бързо го прехвърля в паралелно на това измерение, в което се е намирал преди.

“Действия като това ще се случват още, приближавайки всички към звездния живот и за да научат всички, че магията е всеобхватна и не е нищо повече от познаване на законите, които управляват Земята и природата. Младежът е на същото място, където е живял, но в различна триизмерна реалност, влязъл е в портал, който се е отворил пред него.“ – казал Учителя.
“Сам е “начертал“ вратата и се е транспортирал и завръщането му зависи от разбирането на хората около него“.

За обикновените хора “случаят е шокиращ, загадъчен, тайнствен“, казва André, твърдейки, че съобщения с екзотерични ключове са всъщност “израз на любов, съвет за морално и духовно обновление“.
Учителя съобщава, че звездните същества, които взаимодействат с Бруно, не искат да бъдат допълнително идентифицирани, но вече са идвали на медиумните срещи на Cedecom и ще се появят и на други събития, които се провеждат там във вторник и събота.

Звездните същества или извънземни, които вече работят в Амазония от хилядолетия (!), работят, за да опазят екосистемата в региона от човешка деградация. Действията им също са свързани с генетични експерименти върху вида Хомо Сапиенс и формирането на гигантски егрегор, с цел подпомагане на възхода на Земята към нивото на Христовата светлина.


Появата на странна личност в профила на Бруно във Фейсбук

10.04.2017

Както вече знаете, следя всичко по темата и ви информирам с последните открития ден за ден, вчера дори се свързах със сестрата на Бруно, за да я посъветвам да прикрие профила си, в който открих достатъчно информация за да идентифицирам къщата им в Google Maps за не повече от 2 минути…
Новото от деня е появата в профила на Бруно на странна (фалшива) личност, която отговаря на коментарите оставени под неговите публикации. Със сигурност е той самият с фалшив профил, който използва за да контролира собствения си акаунт. Хубавата новина в случая е, че нищо лошо не му се е случило и наистина се е отдалечил по своя воля, може би с цел да даде време на компетентните лица да дешифрират книгите му, нещо, което са започнали да правят още в събота. Лошата новина ще разочарова любителите на НЛО и извънземни, както и феновете на алхимията, защото и този път няма да имаме доказателства за съществуването им.

Фалшивата личност с име Near Jp, уверява хората, че след 3 дни той ще се върне. Какво ли ще се случи след това с мистериозните книги? …


Отчет на събитията

12.04.2017
Това видео, направено от програмата Fantástico на Rede Globo, разкрива малко свежа информация около текущата мистерия.

Разкрива някои интересни факти около изчезването на студента, показва нови кадри с добро качество и добавя нови характери и сценарии към историята, след интервю, което са взели от семейството, приятелите и други хора, които са играли важна роля в случая.

Като цяло, докладва основно:

  • на 27 март се случва всичко;
  • стаята му е показана и някои от символите са набързо обяснени;
  • направил е всичко в рамките на 24 дни, както казват те;
  • баща му е говорил за това, как е открил преобразувана стаята му и разбрал, че сина му е изчезнал;
  • напуснал е дома си с раница и HD и вървял пеша в продължение на повече от 1км.;
  • 15:00 ч. той хваща такси, тъй като шофьора показва пътя, по който са минали и казва, че момчето е говорело с някой по телефона, за адреса или нещо свързано;
  • след 15 мин. шофиране, той излязал от колата близо до мотел (където е видян за последно), но те казват, че не е бил там;
  • въпреки това, има гора зад мотела, където една поляна е използвана за нощни събирания, както казва един пешеходец и има следи от огън и пет пластмасови стола (четири бели и един червен);
  • пешеходеца казва също, че е бил поканен да се присъедини там към някакъв вид нощна молитва или ритуал;
  • шивачка казва, че той е поръчал три туники, като тази изобразена на картините, без символа и тя го попитала дали са за църквата и той отговорил “Почти“;
  • по-късно се върнал с един приятел, пробвал туниката и се зарадвал, казва тя, докато разпознава него и негов приятел в снимка и картина, която изобразява туниката, от която е била вдъхновена;
  • приятелят е бил интервюиран и е потвърдил съществуването на туниката, но казва, че не знае за самия проект, въпреки че смята, че причината за неговото изчезване е да хвърли светлина върху работата си, докато се “уедини или медитира“;
  • математик е говорил за основата на криптографията, като ключ взет от Junior Woodchucks Guidebook, което открила сестра му и прословутата разшифрована поредица и заглавие на книгата му гласи „Теорията за усвояване на знания“;
  • статуята е подчертана;
  • взел е назаем точно R$20.000 за финансиране на проекта си, потвърждава братовчед му;
  • биографията на Джордано Бруно е съобщена набързо;
  • перуанския скулптор, който стои зад създаването на статуята Jorge Rivas Plata бил интервюиран и обяснил сделката им и как я продал на по-ниска цена (R$10.000), отколкото струва, просто защото се възхищавал от проекта му (по-рано беше съобщена цената от R$7.000);
  • направено е просто изчисление: R$20.000 – R$10.000 = R$10.000;
  • друг приятел, който отказал да бъде интервюиран, потвърдил, че е бил там с него, в стаята, по време на тези 24 дни и че той не се е хранил през цялото време, докато пишел всички текстове в стаята;
  • друг приятел вярва, че ръкописните книги са шедьовър и не разглежда ситуацията като маркетингова стратегия;
  • психиатър говорел за това, как той оценява високо работата си и че дори е в състояние да генерира революция, взимайки предвид голямото му желание да я популяризира;
  • властите смятат, че приятелите му са направили някакъв вид споразумение да мълчат, относно неговите революционни открития;
  • кадри на CCTV показват последното му появяване, тичайки в посока на дома си преди да изчезне (може би най-голямата мистерия);
  • сестра му вярва, че той е добре, но го иска обратно у дома, родителите му говорят за чувствата си, относно целия случай.

За съжаление, в Бразилия не се доверяват много на този ТВ канал и не вярват на всичко разказано във видеото!

Следете статията за повече новини!

Коментари