Публикувано от на 21/04/2016 - 05:11:36

251 Няма коментари

Художничката Лиза Парк рисува по вода с ума си

Лиза Парк

“Умствени възможности“ приема буквално значение, когато става въпрос за EEG рисуване, умо-податлив инвентар и работата на Лиза Парк.

Лиза Парк

Лиза Парк

Лиза Парк

Парк комбинира EEG сканиране с говорители и съдове с вода, за да визуализира мислите и емоциите си. Тя изложила мозъчните си мотиви пред света с Eunoia, където поставила пет пълни с вода метални чинии върху високоговорители, предназначени да отговарят на нейните мозъчни данни в реално време. В този проект Парк подредила данните в пет емоции – тъга, гняв, желание, щастие и омраза, по една в чиния.

 

Но последното повторение на проекта прехвърля експеримента в следващото ниво.

Eunoia II е оборудвана с 48 вибрационни съда, вдъхновена от 48-те емоции, които Барух Спиноза описва в книгата си Етика, като чувство на неудовлетвореност, вълнение, ангажираност и медитация.

Всеки говорител вибрира в съответствие с интерпретиращия вълните алгоритъм на мозъка на Парк, който трансформира емоционалните сигнали от слушалките Emotiv EEG на Пар,к в емоционалните вибрации в съдовете с вода. Парк буквално излага вътрешното си напрежение на показ и цялото шоу зависи от това как тя третира чувствата си.

“Когато изпитвам определени емоции (гняв, тъга щастие), вярвам, че това, което е в мен – повече от 60% вода в човешкото тяло, ще създаде вибрации/енергия в мен самата. Така че исках да създам изкуство, което предтавя вътрешната част от мен.“

Посетете сайта на Лиза Парк – www.thelisapark.com за да видите повече главозамайващи художествени произведения.

Публикувано в: Експерименти
Етикети:, ,

Коментари