Публикувано от на 24/11/2017 - 14:52:39

1 430 Няма коментари

Един футуристичен проект, който предлага да се експериментира цивилизацията на бъдещето и да пренапише правилата за гражданско съжителство.

плаващ град

Плаващ град, пълен с домове, хотели, ресторанти и офиси, за един футуристичен център, на границите на научната фантастика – не е мечта или утопия, а консолидиран проект, чието строителство ще започне през 2020 г. в Тихия океан,  за да реализира първия „плаващ град“ в света, напълно екологичен, където да се експериментират нови правила за гражданско съжителство.

bbblbbbr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
C_2_fotogallery_3084191_11_image.jpg

 

Проекта е на Seasteading Institute, организация с нестопанска цел, която работи по това велико дело от 2008 г. насам. Сега тя постигна споразумение с правителството на Френска Полинезия, за да създаде прототип в пълен размер и след това да разработи структурата до 2040 г. с обща стойност 167 млрд. долара.

Плаващият град, първият по рода си, също е предназначен като социален експеримент за изграждане на страна, чиито граждани са свободни от ограниченията на политиката и в която да пренапишат правилата за социално съжителство. Моделът на този град на бъдещето напомня на Rapture, подводния град на видеоиграта BioShock.

Инженерите и архитектите на Seasteading Institute вече са посетили мястото, където ще бъде построен този футуристичен плаващ град, който ще се състои от дузина структури, които ще включват домове, хотели, офиси и ресторанти. Този утопичен град ще бъде също така екологичен и ще има своя собствена криптовалута, т.е. собствена виртуална валута. С една дума, градът ще е доказателство, че бъдещето е наистина вече тук.

Публикувано в: Експерименти

Коментари