Публикувано от на 28/05/2014 - 20:58:54

506 Няма коментари

Невидими съседи – интрузия от друга реалност?

невидими съседи - Mac Tonnies
Уфолога Scott Corrales в изследването си наречено  „Unseen neighbours: intimations of another reality?“ описва темата на крипто-наземните, съществата (извънземни? същества от други измерения? потомци на древни изчезнали цивилизации?) които живеят инкогнито на нашата планета, замаскирани от мъже и объркани едни с други, с намерение да преследват тъмни тайни цели.

Крипто-наземните (буквално скритите земни) невидими съседи са в центъра на разбулвания провеждани от ексцентричния и ковък изследовател Mac Tonnies, който починал преждевременно в съня си на 18 октомври 2009, на възраст от 34 години, преди да бъде отпечатана последната му книга „Cryptoterrestrial“. Предлагам превод на статия, направен от Corrales. Това е първата част.

Без съмнение телевизионните програми и филмови прожекции са помогнали в оформянето на нашето разбиране за окултизма и обратно, много програми са се възползвали от задълбочено познаване на спекулативното знание. Един скорошен пример за това е поредицата „Fringe“, която предлага на своите зрители възможността за „паралелен свят“ в който Кулите близнаци са все още на крак и в който никога не е избухвал дирижабъла Хинденбург. Още по-поразително е наличието на такива субекти като „Мъже в черно“, съкратено M.I.B. от уфологията, обрисувани тук като незаинтересовани наблюдатели на събитията, които движат сюжета. Създателите на „Fringe“ обаче оставят публиката с ясно послание: Някои от хората сред нас, които изглеждат като нас, споделят нашите автобуси и подлези, може да изглеждат човеци, но не са точно такива.

Нека да изследваме още тази концепция. Може да има агенти от друга реалност, на мисия в нашата, при която използват техни устройства или трябва да се примирят с нашите? Техните сетива, зрението и слуха са равни на нашите или повече или по-малко остри? Биха ли рискували да загубят устройствата, които носят от тяхната реалност, тъй като са били конфискувани от полицията, или тези устройства просто не работят вече, след като са минали една хипотетична бариера? Освен че трябва да развият вкус към храната ни, нашите хипотетични междуизмерните същества може да са изправени пред други проблеми. Обмяната на информация между тях може да се появява чрез елементарни и остарели методи, като например тези предложени тук.

През есента на 1985 г. „Washington City“ публикувал кратка обява в рубриката „Срещи“, в която пише: „OTO, AA: къде сте братя и сестри? “

[…] Горната обява може да привлече вниманието на някой, който да разпознае инициалите на Templum Ordinis Orientalis и Argentinum Astrum  – окултна ложа на ХХ век, което вероятно може да бъде възраждането на братството, датиращо от последните десетилетия на този век. По отношение на тези скрити послания във вестници и списания, Jacques Bergier, плодовит френски автор и учен, каза: “Често съм се чудил дали някои странни обяви във вестниците са всъщност съобщения между супер интелигентни същества.“ Bergier, съ-автор на есето „Сутринта на магьосниците“ посветил някои изследвания на темата за криптографията, считана за клон на изследванията на паранормалното. Той открива, че някои тайни съобщения могат да бъдат кодирани в специализирани творби, романи или дори философски трактати.

Bergier не бил сам в това становище. Още през 1958 г.,  френския автор Patrice Gaston публикувал проучване на серия от криптирани съобщения в една специална рубрика на ежедневника „Herald Tribune“. Текстовете били разгледани от различни криптографи, но въпреки многото опити в крайна сметка не били разшифровани.

Ако тези кодирани съобщения са ограничени до вестниците, било възможно да се отхвърлят като шеги на определена група от хора, куриери на наркотици или примамници. Пъзелът, който се състои от скрити послания, отива обаче отвъд каменните скулптури на европейските манастири, метални плочки, доставени на основателите на религии и пара-клинописни съобщения, предадени на контактираните от нашата ера, доминирана от НЛО от жителите на други светове или измерения.

Може би нечовешки същества или междуизмерни агенти, или супер интелигентни същества, или членове на тайни общества се възползват от тези скрити послания, за да комуникират помежду си. Предполага се, че житните кръгове са интелигентни съобщения, но не непременно насочени към човечеството, а до конкретни групи. Други разгледали странни телевизионни реклами или прекъсвания на програми, които показват един кадър за част от секундата, но достатъчно дълго, че да впечатли подсъзнанието на зрителите. Някои от тези образи включват карикатури, необичайни символи или текстове или дори безсмислици. Те са прости гафове на телевизионната индустрия или призиви за намеса, предназначени за определена група от хора? Странното е, че поредицата „Fringe“ която посочихме по-горе, има някои загадъчни характеристики и образи не на място по време на паузите, които са улики в това отношение. Може би е намек на  Philip K. Dick в романа му Valis, произведение, в което автора заявява: „През 1974 г. един шифър е изпратен като сигнал, че желязната епоха е свършила: шифърът бил съставен от две думи, King Felix което се отнася за щастливия крал. Двете кодови думи не били предназначени за човешките същества, а за потомците на Ikhnaton, расата с три очи, която тайно живеела сред нас.“

Публикувано в: Срещи с извънземни

Коментари