Публикувано от на 24/05/2014 - 18:10:08

151 Няма коментари

Американски учени твърдят, че почти със сигурност съществуват извънземни

SETI, извънземен живот, съществуването на извънземни, американски учени, Американската Комисия по Наука, Пространство и Технология, СЕТИ

Топ астрономи от изследователския център в Университета на Калифорния финансиран от САЩ, вярват, че извънземните почти със сигурност съществуват.
Dan Werthimer, директор на SETI [search for extraterrestrial intelligence] изследователския център в Университета на Калифорния, Бъркли, заяви пред комисия на Конгреса на САЩ в петък, че вероятността извънземните да съществуват е „близо до 100 на 100“, съобщава ABC News.

В апела си до Американската Комисия по Наука, Пространство и Технология, Wethimer казва в писменото си свидетелство: „През последните 50 години, доказателството е стабилно монтирано, че компонентите и условията, които вярваме са необходими за живот са общи, може би навсякъде в нашата галактика.“

„Възможността, животът да е възникнал на друго място, и може би еволюирал интелигентно е реалистично и дава основание за научно изследване“ казал той в писмото, до като умолявал за продължаване на финансирането по научните изследвания за живот извън Земята.

Seth Shostak, главен астроном на института SETI, заяви пред Конгреса, че шансовете за откриване на извънземни били високи. „Шансовете са добри, това ще се случи до 20 години, в зависимост от финансирането“, каза Shostak пред комитета.

Това, обаче, не е първият път Конгресът да провежда заседание по темата за извънземните. През декември комисията провела двучасово изслушване относно продължаващото търсене на живот в Космоса.

 

Публикувано в: Живот в космоса
Етикети:,

Коментари