Публикувано от на 04/08/2016 - 05:28:16

687 Няма коментари

живот на марс

Експерт на НАСА: така открихме живот на Марс

Гилберт Левин е работил за НАСА в продължение на десетки години. Сега, на 93 годишна възраст, решава да разкаже всичко, което е било открито на Марс и никой до сега не е разкривал – съществуването на живи организми на повърхността на Марс.

живот на марс

Левин е бил отговорник за експериментите на борда на Викинг, сондите на НАСА, които точно преди 40 години се приземиха на Марс. От тези тестове Левин разбрал и идентифицирал наличието на живи организми и сега разказва:

Експериментът Lr се основавал на процес, подобен на този използван при тестването на питейната вода. Една малка проба вода се инжектира в епруветка с течен разтвор и ако има микроорганизми, те метаболизират самите нутриенти и отделят газови мехурчета, които представляват доказателство за микробно замърсяване. На земята от Марс добавих просто повече нутриенти, с надеждата, че поне едно от тях ще бъде метаболизирано и ги маркирах с радиоактивен въглен, така газовете ще са по-лесни за идентифициране. И когато на малка част от земята на планетата, инжектирахме радиоактивен нутриент, се забеляза веднага отделянето на газове. Процеса се случи много бързо през първите три дни и по-бавно през следващите четири дни на експеримента. Този резултат, самостоятелно, щеше да е считан за доказателство за съществуването на живи микроорганизми, от страна на всяко здравно заведение. Въпреки това, за да сме по-предпазливи, добавихме още един контролен елемент. Една обработка одобрена от НАСА, способна да убие всеки присъстващ микроорганизъм, без да унищожи евентуалните химични агенти в основата на положителната реакция. Приложихме този решаващ контрол и се оказа отрицателен, като по този начин задоволяваше критериите за идентифициране на живота.

И накрая добавя: “Сигурен съм, че има живот на Марс. Трябва да се е пригодил да колонизира планетата, точно както се е случило на Земята. Изненадват ме тези учени, които не вярват, че Дарвин функционира и на Марс“.

ilGiornale; LaStampa

Коментари