Публикувано от на 10/05/2016 - 21:02:44

178 Няма коментари

Кеплер открива 550 скалисти планети – 9 от тях може да са годни за живот

Кеплер: 1200 са небесните тела, класифицирани като планети, открити от учените през последните години

кеплер

1284 са новите планети открити от телескопа Кеплер. Възможно е 550 от тях да са подобни на Земята. Фактически те са относително малки и може би скалисти. 9 може би се намират в така наречената “обитаема зона“, тоест може би се намират на точното разстояние от тяхната звезда, така че на тяхната повърхност да тече вода в течно състояние, първо изискване за да са гостоприемни за живот.

Простира се до 3200 номера на извънземни светове, тоест планети извън нашата Слънчева система, потвърдени до сега. На до скоро известните 2000 сега добавяме нови 1200, открити от космическия телескоп Кеплер и обявени от НАСА в пресконференция. От 5000 кандидати за планети, чийто статус още не е потвърден, тези, които със сигурност са светове в орбита на други звезди, са повече от 3200, от които 2325 са открити от Кеплер.

Все по-близо сме до отговора дали сме сами във Вселената – В Млечния път планетите може да са повече от звездите, потвърдиха го експертите на НАСА, представяйки една истинска “плячка“ от извънземни светове, открити от телескопа Кеплер.

“Преди изстрелването на космическия телескоп – каза Paul Hertz, директор на раздела по астрофизика на НАСА – не знаехме дали планетите извън Слънчевата система са редки или често срещани в галактиката. Благодарение на Кеплер и на научната общност, сега знаем, че може да има повече планети отколкото звезди, една полезна информация за бъдещите мисии, които ще ни помогнат да открием дали сме сами във Вселената.“

НАСА

Коментари