Публикувано от на 10/06/2016 - 21:46:12

1 175 1 коментар

Юлин

От 2010, всяка година на 21 юни в Юлин (южен Китай), се провежда фестивала на кучешко и котешко месо и биват избивани по най-жесток начин над 10 000 кучета и котки, само за 10 дни.

До фестивала остават:

 

Всяка година една международна коалиция моли местното правителство да се откаже от тази жестока традиция. Тази година се обръщат директно към председателя на народната република Си Дзинпин, предупреждавайки го, че ако спре традиционния фестивал “ще покаже ясно, че правителството му защитава благосъстояниете на хората и животните“.

И тази година на 21 юни отваря врати Фестивала на Личи и на кучешкото и котешко месо на Юлин, който представлява важен традиционен момент за местното население, което посреща летния сезон, хранейки се с най-добрия приятел на човека. Един фестивал, считан и от китайците, и от останалата част на света, като пример за човешката жестокост, не само за протагонистите на това клане (кучетата за много от нас са домашни любимци, а не пържола), но също така, за страданията причинени на тези живи същества, преди смъртта да ги освободи най-после от страданията им.

Кучетата, след като прекарват дни натъпкани в железни клетки без храна и вода, биват одрани живи и хвърлени във вряща вода, най-щастливите от тях са намушквани и пребити до смърт, след което продадени цели или на парчета на купувачите.

Изглежда болката по време на този фестивал е неотклонна, според традицията е необходима за да направи месото по-вкусно.

Според традицията, кучешкото месо има лечебни свойства и подобрява мъжката плодовитост.

По време на 10-дневния фестивал ще бъдат убити нови 10 000 – 15 000 кучета и котки, но 30 милиона са жертвите в Азия всяка година. Китай не е единствената държава, която яде кучешко и котешко месо, към нея се добавят Южна Корея и Виетнам.

Помогнете да спрем този жесток фестивал!!!

1 – www.thepetitionsite.com

2 – www.change.org

3 – www.change.org

4 – action.hsi.org (Humane society international)

5 – www.stopdogmeat.com

 

https://www.facebook.com/yulin2016

 

Китайските активисти се борят от години срещу тези празненства, които между другото са потенциален проблем за общественото здраве, защото транспортирането и задържането на животните не са регламентирани, както и не са съгласувани практиките за убиване и клане. С една дума изяждането на куче на фестивала в Юлин, може да носи рискове за здравето.

 

Коментари