Публикувано от на 18/06/2016 - 08:40:16

393 Няма коментари

призрачен глас

Апликация в смартфона на жена записва ужасяващ “Призрачен глас“, който отговаря на нейното говорене насън.

Сънните апликации са чудесен начин за следене на вашите навици по време на сън и да се уверите, че си почивате достатъчно, но когато започнат да записват призраци, които ви говорят в малките часове на нощта, най-вероятно ще имат обратен ефект. Това се случило на една жена, която прослушвала нощните си записи, когато чула призрачен глас на мъж, който отговарял шепнешком на нейното говорене насън… и тя живее сама.

Повечето сънни апликации започват да записват аудио в момента, в който чуят някакъв вид движение в стаята, по този начин ще знаете кога сънят ви е обезпокоен.

След това ужасяващо откритие, жената на име Jenny, се обърнала за помощ към интернет, за да открие призрачния си проблем. Jenny с псевдоним Redwantsblue80, използвала известната апликация “Sleep As Android” за около месец, за да подпомогне подобряването на съня си, преди да улови нещо различно от нормално хъркане или кашлица, но в 2 през нощта на 30 октомври апликацията започнала да записва необясним звук на щракване, който ставал все по-силен и по-силен през цялата нощ. Няколко часа след като щракането отминало, може лесно да се отличи гласа на Jenny, която пита „Какво правиш?“. В отговор на сънното запитване се чува ясно мъжки глас, който отговаря “нищо“.

Jenny не само нямала никакъв спомен на сутринта от тази случка, но и се кълне, че не е имало мъже в къщата по време на записа.

“Побиват ме тръпки от това. Не си спомням да съм била будна онази нощ. Единственото ми обяснение е, че отговарям на моето собствено говорене насън, но гласът не звучи като моя или на нещо познато.“

призрачен глас

Както се очаквало, получила много теории по въпроса, една от които е “нивото на гласа ти във въпроса “какво правиш?“ е около 265Hz (C4 в музикални ноти), а отговарящия глас изглежда е около 95Hz (F2). Това е относително нисък глас дори за мъж“.

Публикувано в: Необяснимо

Коментари