Публикувано от на 05/03/2019 - 05:57:04

4 842 Няма коментари

Малка 5-минутна тренировка, която ще ви помогне да възстановите вътрешния баланс - Jin Shin Jyutsu - пръсти на ръката, емоции, масажи, вътрешен баланс, безпокойство, страх, гняв, тъга, самоуважение, японски техники, японски масажи, части от тялото свързани с ръцете, самолекуване

Малка 5-минутна тренировка, която ще ви помогне да възстановите вътрешния баланс

Има дни, в които ти се иска да крещиш, да захвърлиш всичко, да си събереш багажа и да избягаш на най-отдалечения и пуст остров в света? И може би тези дни са по-чести, отколкото ти се иска?  Налага се да се вземат мерки!

Всички знаем колко е стресиращ съвременния живот и знаем също, че не можем да избягаме от нашите отговорности. Ежедневните ангажименти не могат да бъдат отложени, каквото и да е нашето настроение.

Но от далечна Япония, земя на древна мъдрост, идва малка помощ. Можем да го определим като нашият „пуст остров“, оазис на мир и спокойствие, който освен това има предимството да не трае само няколко минути, а да ти дари продължително благосъстояние, което ще те придружава през целия ден.

Всичко, което трябва да направиш, е да намериш 5 минути и да направиш това упражнение. Накрая ще откриеш, че можеш да се изправиш пред всичко с максимално спокойствие, защото ще си възвърнеш баланса.

Всичко се прави с пръстите на едната ръка, с които се прилага методът “Jin Shin Jyutsu”, древна терапевтична техника, която свързва всеки пръст с дадена емоция. Да видим кои са те:

Палец: Свързва се с тревогата, която чувстваме, когато мислим за многото неща за правене. Този пръст е свързан със стомаха и далака.

Показалец: Този пръст е свързан с емоцията на страха и е свързан с бъбреците.

Среден: Средният пръст съответства на гняв, много негативно чувство, което засяга черния дроб и жлъчния мехур.

Безименен: За нас това е пръста на любовта, тъй като тук поставяме брачната халка, но според метода Jin Shin Jyutsu, тук се крият тъга и несигурност. Този пръст е свързан с белите дробове.

Кутре: Малкият пръст е пръста на сърцето и е свързан със самоуважението.

Как да победим всички тези негативни чувства? Методът, който е много прост, можеш да го приложиш където и когато пожелаеш.

С дясната ръка, обвий палеца на лявата. Притисни го здраво за 1-2 минути. Съсредоточи се върху свързаното с него усещане и го отдалечи от ума си. Продължи с показалеца и всички останали пръсти. След това смени ръката и повтори същите движения.

Когато се чувстваш особено стресиран, притисни с пръст центъра на дланта си, за да се почувстваш незабавно по-добре. Повтаряй цялото упражнение веднъж на ден.

Скоро ще откриеш, че другите ще забележат голяма промяна в теб – ще изглеждаш по-спокоен, по-малко френетичен и ще се наслаждаваш по-добре на малките удоволствия на живота. Във видеото, което следва, можеш да видиш по-добре как се прилага техниката Jin Shin Jyutsu.

 

Публикувано в: Необяснимо

Коментари