Публикувано от на 13/05/2014 - 20:56:21

811 Няма коментари

Извънтелесно преживяване (ИТП) – сън, духовно състояние или лудост?

Науката казва, че цялото съзнание изглежда разделено физически от тялото на преживяващия. По време на ИТП – извънтелесно преживяване, тялото на човека изглежда като още един неодушевен предмет в стаята и виртуално не съдържа чувство за съзнателно усещане.

Извънтелесно преживяване

Преживяващият реално вижда, чува и усеща всичко докато се намира на място различно от тялото си. Представлява усещане на човек за свободно плаване в пространството извън собственото му тяло и понякога в наблюдаване на себе си отстрани. Случвало се е поне веднъж на около 10 % от хората. Често този феномен възниква спонтанно в критични ситуации, по време на сън, или на преживявания на границата на смъртта.

Това, което науката не може да обясни е защо тогава никой от преживелите това състояние не умира след като е “на границата със смъртта“? И как някои хора се научават да го предизвикват сами и да пътуват и обикалят света прекарвайки часове извън тялото си и се връщат в него когато решат те? Или защо тези “критични ситуации“ се случват най-вече когато легнем да спим? А ако е наистина сън както казва науката, защо никога не се случва по време на сън (в такъв случай може би, би било забравено както повечето сънища)…

Всички знаем добре, че науката отрича всяко нещо, за което няма лично обяснение и че повечето от нас вярват на това, което науката им повтаря от години и всичко останало, онова необяснимото, невъзможното за виждане или докосване просто не съществува или е свързано с масова човешка лудост.
Но помислете… чуствата също не се виждат, но всички вярваме в тях. Любовта и тъгата не можеш да ги докоснеш, но знаеш, че ги има, въпреки че науката няма свое обяснение за тях. Наистина ли всички сме луди ако вярваме в извънземен живот, в паралелните светове, в преражданията или в извънтелесните преживявания? Само защото науката не ги е видяла за да ги потвърди? А когато ние ги видим или преживеем защо ги отричат и ни обвиняват в лудост?

Това, което не искат да потвърдят и дори изследват, от страх, че ще промени живота на цялата планета, остава в разказите на който го е преживял… отваря съвестта на все повече хора предавайки го от уста на уста.

Извънтелесно преживяване

Разкажете ми за вашите извънтелесни преживявания и как те са променили живота ви.

Коментари