Публикувано от на 13/05/2014 - 17:00:09

380 Няма коментари

Случаят Приятелство

До скоро се вярваше, че феномена контактизъм, тоест неслучайна среща, която се повтаря във времето между хора и извънземни цивилизации е касаел само малко, единично избрани. Именно контактьорите. Много от тях са останали в историята – George Adamski, Howard Menger, Eugenio Siragusa. Всички уважаваха вярно това клише. Но през 2007 се случва нещо преназначено да промени картите на масата. Stefano Breccia, италиански инжинер, публикува скандални документи.
Тези документи изглежда разкриват историята на повтарящи се директни срещи между десетки хора (над 100) и извънземни същества, които живеели в безбройни секретни бази на нашата планета. Главният герой в историята е писателят Bruno Samaciccia. Фактите се случвали най-вече в Пескара и околностите.
Всичко това започнало през 1956 и продължило дълги години. Документите – видеа и снимки са все още от значителен интерес, но още по-невероятни са свидетелствата на героите.

Случаят Приятелство нло

Всички наричаха тази история “Приятелство“ и с това име стигна до нас. Между все още живите свидетели са Gaspare de Lama и жена му Mirella. Създанията, за които се говори в случая “Приятелство“ били наречени от Samaciccia – W56. Не били една единствена раса, а една група от извънземни народи, идващи от различни части на вселената.

Случаят Приятелство нло
Всички имали хуманоиден външен вид, въпреки разликата във височината. Първата среща била през април на 1956. Присъствали Bruno Samaciccia и двама негови приятели – Giancarlo и Giulio.
“Бруно разказвал, че негов приятел му подарил някаква антична карта и гледайки я разбрали, че става дума за една местност под Асколи Пичено. Изглеждала като карта на съкровище, което ги подтикнало да идат да разгледат зоната. Отишли няколко пъти без да открият нищо, до като една вечер срещнали тези същества. Едното било много ниско а другото по-скоро високо, около 250 см.“ Според свидетелите, двете извънземни говорели перфектен италиански. Това което ги трогнало най-много, било чуството за любов, която обгръщала тези създания. Казали, че земята била създадена с позитивни цели, а хората разрушавали всичко. Казали, че не били тук за да завладяват… нямало нищо за завладяване. Били на земята от много векове и живеели в секретни бази разположени на различни места по планетата.

Случаят Приятелство нло

От този момент започва невероятното преживяване на “Приятелството“. Срещали се отново в следващите месеци, при което при дълги разходки заедно с извънземните по плажа на Пескара, дали на хората още многобройни информации, една от които е във връзка с техните бази. Една от най-важните се намирала точно в Италия, на входа на Rocca Pia. Подземна база със странен, сложен механизъм за отваряне и затваряне, който я поддържал невидима за човешкото око.

Случаят Приятелство нло

В случаят “Приятелство“ Bruno Samaciccia бил отговорника на групата. Той влизал и в базата им, познавал ги лично, бил телепат, той поддържал връзката, той решавал всичко. Не се наричал с думата “шеф“ но всички се отнасяли към него като такъв. С течение на времето и те започнали да искат по нещо. Искали доставка на материали, промишлени количества плодове, имали нужда от метали, и странни материали, които било трудно да се намерят по онова време. За разтоварването на камиона W56 използвали телетранспортацията.

Въпреки многото хора, които вече били замесени и виждали летящите дискове, срещите се изпълнявали винаги с предварителна уговорка, посочвайки място, дата и час. Така земните можели да се подготвят с камери и фотоапарати. Някои от снимките били публикувани. Някои са изгубени, други запазени и в днешно време подложени на многобройни експертизи. На времето нямало още дигитални технологии, за това било трудно да се произведат фалшиви материали с високо качество. Всичко това доказвало, че материалите са истински.

Случаят Приятелство нло

 

Коментари