Публикувано от на 06/04/2016 - 00:00:47

3 232 2 коментара

432Hz

Една от причините за дисхармония на организма  (освен електромагнитното замърсяване) са неправилните музикални честоти, които не са в съответствие със създаването.

432Hz

Честотата 440 Hz е една изкуствено създадена честота, на която се базира настройката на всички модерни музикални инструменти. Диапазона е настроен на вибрационна честота от 440hz (трептения в секунда) и се използва за стандартна настройка на всички музикални инструменти, които от своя страна са настроени на тази неестествена честота отговаряща на „Мажор“, която обединява всички музикални изпълнения в този честотен диапазон.

Честотата 440 Hz е наложена за първи път в нацистка Германия, през 1939 г. от министъра на нацистката пропаганда Йозеф Гьобел.
Джузепе Верди през 1884 г. имал дебат по темата каква честота трябва да има хармоничния диапазон и нямал съмнения за определяне на тази честота на 432 Hz, а не на актуалните 440Hz. Документите, които излагали този дебат изчезнали безследно благодарение на Римското управление по онова време, както описва самият Верди в свое писмо.

432Hz били предложени и от физиците Sauveur, Meerens, Savart и от италианските учени Montanelli и Grassi Landi и било единодушно одобрено от Конгреса на италианските музиканти от 1881, наречено „научен диапазон“, въз основа на тези проучвания.

Избраната в Лондон през 1953 г. честота от 440Hz, на която днес се настройва цялата музика е „нехармонична“ защото е в противоречие с физическите закони, които регулират вселената.

432 Hz са повече в хармония с ритъма на сърцето, както и с двойната спирала на ДНК. Дори функциите на мозъка синхронизират по-добре двете мозъчни полукълба с този вид честота, който съответства на музикалната геометрия на сътворението.

Пеене на музика структурирана в златната пропорция на 432 Hz разширява всички способности на изразяване, освобождава емоциите, освобождава от енергийни задръствания и ограничения наложени от системата.

Неслучайно цялата съвременна музика е настроена на 440hz, което стимулира ниските чакри, а не тези на нивото на сърцето. Неслучайно член на нацистката пропаганда решил да се приеме тази честота за повишаване на агресивността на неговите нацистки войници.

Шаманите, тибетските монаси, туванските и суфиските певци, свободни от тези психични условия издават звуци и честоти за изцеление на душата и тялото, които влизат в честотна фаза на самолечение.

Децата издават звуци и пеят привидно неясни песни, но тяхното съзнание освобождава емоциите им в това, което правят, за това следете ги и не им нареждайте да мълчат, напротив – пейте и се смейте заедно с тях!

Верди наричал честотния диапазон на 432 Hz „Научно настройване“ използван и от неговия оркестър, елиминирал принудителното фонетично издаване при пеене на 440Hz.


Музиката и пеенето са средства, чрез които е създадено и се пренастройва постоянно цялата Вселена. Съществува и друга честота – тази на 8 Hz.

Ако двете ни мозъчни полукълба се синхронизират на честотата от 8Hz биха работили по балансиран начин, получавайки максималния поток на информация.

8Hz е честотата, на която отговаря двойната спирала на ДНК, на което се базира общият електромагнитен ритъм на планетата Земя, а също и резонанса на Шуман, което в музикални термини съответства на нотата До.
Качвайки се с 5 октави, 5 пъти 7 ноти от естествената хармонична стълба достигаме до едно До на 256Hz, чието Ла има честота от 432Hz, а не 440Hz. Възпроизвеждайки До на 256Hz на принципа на хармониците, към които се добавят множители и делители от тази честота така и До от другите октави ще започнат да вибрират от симпатия като ехо на честотата 8Hz.

И обратно, честотата към която днес се придържа целия свят от 440Hz, на която звучи цялата дисхармонична музика, няма никаква научна основа, в контраст е с физичните закони, които регулират Вселената, имайки в предвид, че във Вселената всичко е вибрираща енергия.

Телесните клетки вибрират на определена честота, хармония, имат свой собствен вибрационен подпис. Ако някои части от тялото се разболеят, причината трябва да се търси в честотите, които се променят, вибриращи по дисхармоничен начин. Всеки орган има своя честота като множители и делители на 432Hz, които се променят в случай на заболяване. Ребалансиране и изцеление се получават когато направим органът да засвири пак на правилната резонансна честота.

Възпроизвеждане и слушане на музика на 432Hz ребалансира тялото по вибрационен ефект със заобикалящата природа.

Качеството на звуковите данни създадени на 432 Hz не се губи измежду газовите молекули на въздуха, които придвижват звука (защото те са съвместими с тяхната молекулна структура), нещо, което не се случва при възпроизвеждане на 440Hz .

Слушайки, възпроизвеждайки и пеейки музика хармонизирана на 432Hz е от полза за цялата планета и нейните обитатели.

Класическата музика действа на високите чакри на тялото (не само на ниските като модерната музика). Слушайте внимателно това парче на Бах на 432Hz.

Вижте още: музика на 432 hz (плейлист)

Публикувано в: Духовност, Медитация

Коментари