Публикувано от на 17/05/2014 - 23:20:43

2 296 Няма коментари

Телепатия

 

 

Телепатията е предаването на мисли или чувства между физически лица през ума, без използването на петте сетива. Телепатията често е свързана с различни паранормални явления като предчуствие и ясновидство.

Някои учени казват, че с технологията в бъдеще е възможно да се тълкуват мозъчни вълни чрез устройство и да се изпращат текстови съобщения до приемник на LAN, но постанови, че този процес може да се извърши между мозъците без технологично посредничество.

Думата телепатия идва от гръцката дума “теле“ (далечен) и “патия“ (чувство) – далечно чувство. Ако се докаже, че телепатията съществува, това ще бъде най-голямата революция в комуникирането и разбира се в контрола на мозъка. По света над телепатията работят учени, военни, парапсихолози. Надпреварата продължава и до ден днешен. Телепатията е нещо напълно естествено за културите, които още не са влезли в цивилизацията. Кахуни, хавайските шамани, с помощта на мисълта контактуват със своите умрели близки. Австралийските аборигени твърдят, че без думи контактуват не само помежду си, но и с дърветата и камъните. Споменаване на телепатичните явления се среща и в библията, но са били приписвани на боговете. Сега много хора са убедени, че телепатичното контактуване може да се случи. Необходимо е спокойствие и съсредоточаване.

Какво трябва да направите за да развивате собствените си телепатични умения?

Телепатията е психически феномен при който се осъществява обмен на данни между двама души без използването на сетивата им. (Те не се чуват, не се виждат…) Обменът може да включва мисли, идеи, чувства, изображения. Описания на телепатията съществуват още преди появата на писмеността. Аборигените в Австралия приемат телепатията като човешка способност, до като в по-развитите общества тя се смята за специална дарба, която притежават само екстрасенсите. Явлението телепатия не се признава от официалната наука, въпреки редицата експерименти, доказващи съществуването й…

Изследователския интерес към телепатията идва от хипнозата. Хипнотизаторите откриват, че телепатията е от така наречените “висши явления“, наблюдавани при хипнотизирани хора. Подложените на хипноза често четяли мислите на хипнотизаторите и изпълнявали неизречени инструкции.

Скоро много от психолозите и психиатрите започват да наблюдават явлението при техни пациенти. Зигмунд Фройд го наблюдава толкова често, че му се налага да потърси обяснение. Той определя телепатията като регресивно примитивно свойство на човека, което се е изгубило в хода на еволюцията, но все още се наблюдава при определени условия. Карл Юнг отсъжда доста по-важно място на телепатията. Той я смята за функция на синхронността.
(Това е термин използван от Юнг за да обозначава значими съвпадения и равнозначието на психични състояния или събития, които нямат причинно-следствена връзка помежду си. Такъв феномен за него бил, когато вътрешно изживяно събитие (сън, видение…) има отражение във външната реалност. Освен това той е използвал този термин и за обозначаване на подобни или еднакви мисли, сънища или видения, случващи се по едно и също време на различни места.

При основаването на Американското дружество за психични изследвания през 1885 телепатията става първия психичен феномен, който се изследва научно. Първите тестове са елементарни. Човек, сядащ в една стая, се опитва да предаде по мисловен път двуцифрено число, вкус или изображение към друг човек, седящ в съседна стая. Френския психолог Чарлс Ричет изчислява математическата вероятност за познаване на тези мисли. Той заключва, че телепатията се наблюдава отделно от хипнозата.

Интересът към телепатията се увеличава след Първата световна война след като хиляди се обръщат към спиритуализма, в опит да комуникират със загиналите си близки. В САЩ и Великобритания се провеждат масови експерименти с телепатия.

Експериментална основа

Телепатията най-често се проявява спонтанно при инциденти и критични ситуации, при които близък приятел или роднина е наранен или убит. В такива случаи човек близък с пострадалия се случва да усети опасността от разстояние. Информацията идва под различна форма. Понякога тя е под формата на фрагменти от мисли, които изникват в сънища, видения, халюцинации. Друг път това са отделни думи, които просто изкачат в съзнанието на човек. Някои инциденти включват явна телепатия между хора и животни.

Телепатичните способности изглежда се влияят от емоционалното състояние на човека. Това важи както за изпращача на информация, така и за приемателя. Според статистическите данни за телепатията, повечето жени са получатели на информация, като едно от обясненията е, че жените по-добре разбират чувствата си и разчитат на интуицията си повече, отколкото мъжете.

Телепатията може да се прояви в съня на човек. В такива случаи се наблюдава промяна в кръвното налягане, а електроенцефалографски анализи показват, че мозъчните вълни на изпращача и на приемателя съвпадат.

Експеримент с телепатия е бил направен при мисията Аполо 14 през 1971 година, който доказва, че разстоянието не е пречка за феномена. Този експеримент не е бил разрешен от НАСА, а резултатите не са оповестени преди края на мисията. Астронавтът Едгар Мичъл провежда експеримента с четирима приематели на Земята. Мичъл се концентрирал върху поредици от 25 произволни числа. Той прави 200 редици. Ако приемниците бяха познали 40 от тях, то щеше да е случайност, но двама от приемниците познават 51. Този резултат е по-добър от очакваното, но не достатъчно добър за скептиците.

bbblbbbr
images.jpg
l_8b7c14116eec4aa6bc9c39499e9c28d21.jpg
mental-telepathy1.jpg
Por-una-sana-salud-3-300x204.jpg
PPTelepathy.jpg
telepatc3ada21.jpg
telepathic-people.jpg
telepathy.jpg
telepathy500a.jpg

 

Ето няколко лесни стъпки за това как да развивате телепатия:

За да можете да използвате това умение, първо трябва да се научите да се свързвате с друго съзнание. За да направите това се концентрирайте върху човека, с който искате да се свържете. Има два основни метода за свързване, всеки от тях според различната ситуация.

Първи метод: Това е метод за контактуване с някой, който е във вашето полезрение. Добре е човека с когото искате да установите връзка да е подготвен и да очаква мисли от вас, но ако придобиете опит е възможно да се свързвате с всеки по всяко време. Като начало визуализирайте канал, който излиза от вашия мозък и свършва в човека на когото искате да въздействате. Щом се почуствате готови се концентрирайте в думите, които искате вашия партньор да получи. При правилно изпълнение успеха е гарантиран.

Втори метод: Този метод е за дистанцирана практика и за комуникация с повече от един човек наведнъж. Визуализирайте човека, с който искате да общувате, вижте как умовете ви се свързват и образуват едно съзнание. Сега можете да общувате свободно. За изпращане на послания към повече хора визуализирайте всичките умове да се свързват по едно и също време, това позволява отворена комуникация. Вторият метод е за по-напреднали. Препоръчва се първия за начинаещи. С тези два метода можете да изпращате послания, ето и техника за да получавате такива: Трябва да сте се съсредоточили върху мисълта за получаване на послание и да не мислите за нищо друго. Помолете приятел да ви изпрати цифра или цвят телепатично. Обикновено винаги е първото нещо, което ви дойде на ум.

телепатия

Съвети:

1. Повярвайте, телепатията е възможна

2. Намерете партньор за практика

Ако имате някой в предвид, който иска да осъществите телепатична връзка, това е страхотно. Както всичко, колкото повече се практикува по-добре ще се получи. При телепатичната връзка партньора е добре да ви помогне по няколко начина, включително и с насърчаване, защото е важно в ранните етапи. Да се срещат за да практикуват в лице или да използват незабавни съобщения или Skype за импровизирана сесия.

3. Или го направете сами.
Ако не можете да намерите партньор не се отчайвайте. Има начини, при които можете да практикувате телепатия сами. Например може да се размеси тесте карти и да се насочат с лице надолу, като се опитате да използвате нови вещи умения за да се определи коя карта е.

4. Практикувайте малко, но често.

Особено, когато започнете ще поддържате доста напрежение в ума си, така че правете кратки сесии практика. Също така се уверете, че вашите енергийни нива са високи, преди да започнете – някои упражнения могат да ви помогнат за това.

5. Научете се да се отпускате. Понякога, когато научаваме нещо ново, ние се опитваме дълго и ни се струва твърде трудно. Колкото повече се опитвате, толкова по-трудна става задачата и се разочаровате. Отпуснете се. Нека да знаем, че понякога не сме толкова добри, колкото бихме искали да бъдем, особено когато сме в самото начало на телепатията. Ако има нужда, може да се раздвижите с някои упражнения или асани от йога.

6. Използвайте телепатия в сънищата си.

Точно така, не се ограничавайте да използвате телепатия в будно състояние. Можете да се научите да контролирате своите сънища – направете си дневник за сънищата, където да ги записвате, веднага щом се събудите. Колкото повече правите това, толкова повече вашите сънища ще се запаметят и ще станат реалност.

След това започнете да получавате телепатични мисли в сънищата си – те могат да дойдат от всякакви места, но много хора съобщават за получаването им от приятели и роднини, които са преминали от другата страна.

 

ИЗТОЧНИК

Публикувано в: Духовност, Телепатия
Етикети:

Коментари