Публикувано от на 27/08/2014 - 22:26:03

1 191 2 коментара

Душите индиго: Разбери кой си и каква е твоята мисия

Кабир Джафи е сред основоположниците на енергийната психология – съчетание между постиженията на западната психология и източната мъдрост. Занимава се с духовна работа от 35 години, 18 от които прекарва в манастир в Индия. Заедно с Ритама Дейвидсън – енергиен терапевт с необикновена сензитивност, основава организация в Съединените щати, която провежда лекции и курсове по проблемите на личностното усъвършенстване и духовното развитие.

Основна част от дейността на този център е свързана с изучаване на феномена индиго и терапевтична работа с хората, които проявяват качествата, характерни за него. През последните години се говори много за децата индиго, наречени така заради преобладаващия индигов цвят в тяхната аура. Джафи и Дейвидсън обаче прокарват хипотезата, че и голям брой възрастни, обитаващи планетата Земя днес, носят характеристиките на индиго.

В момента на Земята се прераждат хора от нов тип, почти „следващо ниво“ в развитието на човешкия род. Тези хора въплъщават огромна надежда за бъдещето – обещание за едно ново човечество и цивилизация. Те са носители на различни енергии, парадигми и начини на мислене и усещане. Тези нови хора са наречени „души индиго“, тъй като ясновидците са забелязали, че в тяхната аура преобладава цветът индиго. Индиго е цветът на третото око, а тези души имат висока степен на активност в областта на третото око. Въпреки че лесно можем да ги наречем „новите души“, „душите на ерата на Водолея“ или с някое от многото имена, с които са популярни, имахме усещането, че „индиго“ изразява най-добре фундаменталните разлики в тяхната енергия и психика.

По време на нашите работни семинари за самоусъвършенстване по целия свят се срещнахме с хиляди души индиго. Повечето са вече пораснали хора, но много малко от тях знаят, че са индиго, и разбират какво значи това.

Много от тях се измъчват, защото са различни. Те често се чувстват самотни, изолирани и неразбрани. Дълбочината на мислите и чувствата им е различна от тази на околните. Имат мощни вътрешни запаси от енергия, интелект и чувства, които те самите често не разбират и трудно управляват. Обикновено са изключително чувствителни и затова се тревожат за неща, които не притесняват останалите. Те са носители на стремежи и идеи, каращи ги да търсят нещо повече и да се чувстват неудовлетворени от действителността. Често имат усещането, че са ограничени от обстоятелствата и разочаровани от това, което другите наричат „нормален свят“.

Ако това описание ви напомня на вас самите, значи вероятно сте душа индиго.

/до тук/

Страданията на душите индиго през цивилизацията на Риби

Противоречието между Старото и Новото е голямо предизвикателство – често и пагубно – за душите индиго. Човек се нуждае от специфичен вид умствена, емоционална и духовна храна, за да израсне. Много души индиго не я получават; те не биват разпознати и подкрепяни такива, каквито са. Красотата и стойността на това, което носят, остават незабелязани. Останалите хора често ги смятат за различни, може бе дори странни. Понякога околните гледат на тях дори като на заплаха. Също толкова често самите те не разбират какво носят и кои са всъщност. И тъй като те мислят и чувстват по различен начин и не се вписват в обкръжаващия ги свят, започват да се самообвиняват, превръщайки се в най-яростните си критици.

Вече споменахме, че много души, носители на новите енергии на Водолея, са развили характер на Риби. Подобно състояние може да бъде изключително проблемно за тях, защото този път на личността не им подхожда. Животът им преминава, без да бъдат себе си. Усещат, че се държат, мислят и чувстват по начини, които не отговарят на човека дълбоко в тях. Те могат цял живот да се занимават с дейности, в които са станали наистина добри, но които не им доставят никакво удовлетворение.

Освен това префинената чувствителност, вродена при повечето индиго, е атакувана и наранявана от плътните вибрации на днешния свят. Често срещана форма на вреда е „нараняване на същността“. За да дадем пример, си представете едно изключително интелигентно дете индиго с отворено трето око. Подобни деца са особено прозорливи по отношение на заобикалящите ги неща и ситуации, както и отношенията в семейството им. Те забелязват напрежението и страховете, лъжите и измамите, агресията и надпреварите, които се разиграват, но за които обикновено не се говори.

Всички знаем за невинната прямота на децата и как могат да сложат пръст в раната, като засегнат деликатната тема, за която ние, възрастните, не искаме да говорим. И как им отвръщаме? Най-често с неискреност. Вероятно казваме, че всичко е наред, когато всъщност не е, или им обясняваме да престанат да се занимават с неща, които не им влизат в работата. Понякога дори ги наказваме за тяхната намеса. Какъв мислите е ефектът от такова поведение върху децата? Невероятната прозорливост на детето, идваща от развитостта на третото му око, получава удар и това го наранява.

Това е само един пример как една чакра може да бъде наранена. Всяка чакра може да бъде наранена и нерядко наистина се случва. При една голяма част от душите индиго енергийното поле и чакрите са ограничени и разстроени, дори повече отколкото душите на Риби са страдали при подобно насилие.

В допълнение към това нараняване и усещането, че са различни, душите индиго не намират начина на живот и общуване, от които имат нужда. Ние всички се нуждаем от пари, за да плащаме сметките си, но в много случаи творческият дух на душите индиго не може да печели пари със своите таланти. Те се озовават на работни места, които не отговарят на техния вътрешен живот. Това е болезнено, ограничаващо и може да бъде разрушително за жизнените сили и потока от енергии в тях.

Из книгата на Кабир Джафи и Ритама Дейвидсън „Душите индиго“, изд. AMG Publishing

 

източник: izvanzemni.com

Публикувано в: Аура, Духовност

Коментари