Публикувано от на 20/08/2016 - 04:16:24

1 861 Няма коментари

наш дом

Наш дом – филм по книгите на медиума Шико Шавиер


Филмът е базиран на книгите на Шико Шавиер (1910-2002), медиум и филантроп на бразилското спиритическо движение.
Той е втория най-продаван автор на португалски език и до днес – над 50 милиона копия,
печалбите от които са вложени за благотворителна дейност.
Известен с общуването си и приемането на послания от духовния свят чрез процес наречен Психография.

Един от най-популярните му романи е „Наш Дом“ (от общо 468 издадени книги)
създаден чрез общуването на автора с духа на Андре Луис… Лекар, който започва своя разтърсващ разказ от момента на смъртта си и пристигането му на „онзи свят“…


Андре Луис


Когато Андре Луис, високоуважаван лекар и баща на три деца, умира, вместо да се въздигне към онова, в което ние вярваме, че би трябвало да е раят, той се събужда в една Долина на опустошението.
Живеейки живот на изгнаник заедно с други души, Андре Луис е смятан за самоубиец, но самият той няма представа защо има такава съдба.

Един ден лъч светлина слиза от небето, носейки спасение на душите от дълбоките части на Долината. Андре е спасен и отнесен до духовен град наречен Наш Дом.

Там той създава нови приятелства и съюзи, но също среща и своя враг – самия себе си. Той е предал собствения си живот със само-разрушителните си действия, докато е живял на Земята.
За да докаже, че все още истински цени живота, Андре трябва да натрупа заслуги в очите на градските Министри чрез смирен усилен труд.
Един ден той най-накрая получава най-голямото си желание от както е пристигнал в града – позволението да слезе до Земята и да „види“ съпругата и децата си. Десет години са изминали, съпругата му се е омъжила повторно, а децата му са пораснали.

В този момент на пробуждане Андре трябва да приложи на практика онова, което е научил в Наш Дом. Той трябва да приеме собствената си смърт и да пристъпи към друго ниво на съществуване, да се научи завинаги да обича, да бъде обичан и че животът никога не свършва.


Шико Шавиер


Житейският път на медиума Шико Шавиер, който е доживял до 92-годишна възраст, е белязан от развитието на важни психически и благотворителни дейности. Живот с проблеми, с борби и любов. Неговите книги проповядват мир и стимулират благотворителността. Феномен?! Измама?! Съществуват ли духовете?! За най-ревностните му почитатели, той е бил като светец. За скептиците, най-малкото, една интригуваща личност.

През детските си години, Франсиско де Паула Кандидо започва с първите си изяви като медиум, вижда и чува духове, включително и майка си, която е била мъртва. Като момче, Шико страда от ръцете на кръстницата си Рита, която го е малтретирала.

В зряла възраст, Шико представя Спиритическата Доктрина и започва да помага на болни или изгубили близките си хора, винаги разчитайки на насоките на Емануел – неговия духовен водач. Шико Шавиер заработва на пълни обороти, когато започва да пише книги, които са му продиктувани от духове и посвещава живота си в полза на другите. Той се премества от Педро Леополдо в Убераба, където отваря своя Молитвен Дом. Годините минават и неговата слава, която излиза извън границите на Минас Жераис, се поставя под съмнение и предизвиква национална полемика.

Като възрастен, Шико участва в един дебат на живо в програмата „Pinga-Fogo“, където неговите способности на медиум са поставени на изпитание пред хиляди зрители. Зад кулисите, директорът на предаването – Орландо, преживява лична драма със съпругата си Глория, след смъртта на сина им. Едно писмо, предадено му от Шико Шавиер, променя посоката на процеса.

Вижте още за Шико Шавиер

Коментари