Публикувано от на 10/07/2016 - 22:55:02

5 785 Няма коментари

прераждала

11 признака, че душата ви се е прераждала много пъти

Наблюдаваме принципите на прераждане навсякъде в живота – циклите на природата, деня и нощта, цикличното движение на слънцето, Земята, Луната и Слънчевата система. Виждаме също принципите на прераждане, отразени всеки ден около нас. Семената заровени в земята започват да покълват и новия живот се преражда отново.

Превъплъщението или прераждането на енергията или на живота, се появява навсякъде около нас, всеки ден, в различни форми. Вероятно, за много от нас, прераждането е нещо интуитивно, което резонира самата природа, самата същност на живота. Виждаме също, че нашите животи и всичко около нас, следват съществен модел, този на промяна, растеж, трансформация и еволюция. Виждаме, че целият живот преминава през процес на съзряване, при различни степени и различни скорости. Така за много от нас, процеса на съзряване на душата, чрез процеса на прераждане, звучи просто като инстинктивно и фундаментално правилно, точно като всеки друг процес на съзряване в живота.

Не само това, но някои от нас са преживели необикновени чувства, спомени и усещания, които водят към легитимността на подобен тайнствен опит. В тази статия ще проучим много различни знаци, че може би сте докоснали “другата страна“.

Минали животи и “Вашата“ душа

“Доктрината на метемсихоза, преди всичко, не е нито абсурдна, нито безполезна… Да се родим два пъти не е по-изненадващо, отколкото да се родим веднъж, всичко в природата е възкресение.“ – Voltaire

Известно още като “метемпсихоза“ и “превъплъщение“, прераждането и концепцията за минали животи, е съществувало в продължение на хиляди години, което се простира назад към древните келтски, гръцки, азиатски и индийски традиции. В днешни дни, около 51% от световното население вярва в някаква форма на живот след смъртта и около 7% вярват, че в крайна сметка сме преродени.

Едно от най-характерните вярвания за прераждането е, че повечето от нас са живяли в много предишни животи преди и понякога можем да си спомним тези предишни животи. Тези предишни животи и предишни “същности“, сме склонни да идентифицираме като продължения на нас самите и на нашето его.

11 признака, че душата ви е преродена

Когато разберем прераждането като процес на съзряване, или еволюция на душевната енергия, следва, че някои от нас преживяват интуитивно различни неща в живота си, които се отразяват на възрастта на енергията, позната като наша душа. Обикновено се вярва, че много от нашите лични характеристики, опит и възможности в този живот, са отражение на това, което сме преживяли преди на Земята. Смята се, че колкото повече узряваме, толкова по-надарени сме в някои области и по-често имаме духовни преживявания. Истината е, че всички от нас най-вероятно са преродени, но някои от нас са преминали през този цикъл повече от другите и за това изпитват много от следните характеристики:

  1. Периодични сънища Сънищата са отражения на подсъзнанието и докато повтарящите се сънища понякога означават травма, страх или проблеми, които мозъка ви се опитва да обработи (недовършена работа), повтарящите се сънища могат също да бъдат отражение от преживявания от миналите животи. Много хора твърдят, че са преживели определени събития, виждали особени хора или са ходили на определени места, често в сънищата си, които някакси разпознават и чувстват добре познати (бел. ред. например, аз често сънувам крепостта в родния ми град, със съвсем различен външен вид и понякога разрушена, нещо, което се е случвало преди стотици и дори хиляди години и по мое мнение съм се прераждала доста пъти в същия този град).
  2. Спомени “не на място“ (от други места) Има много записани случаи на малки деца, които имат спомени от други места, които по странен начин по-късно се оказват точни с подробности. До като спомените от други места могат просто да се дължат на фантазии, недоразумения или несъответствие в способноста на паметта, има все повече доказателства, които предполагат, че спомените от други (непознати) места могат да разкриват връзки към минали животи.
  3.  Имате силна интуиция Интуицията е способността да се балансират съзнанието и подсъзнанието и да се включат в нашия дълбок извор на първична мъдрост и вродено знание. Казва се, че колкото повече узряваме душевно, толкова по-близо сме до “източника“ (известен също като нирвана, вечност, единство), от който идват нашите души и  от който колективното подсъзнание (тялото на универсалното знание) съществува.
  4. Дежа вю Всички сме преживяли дежа вю в някой момент от живота ни. Това е странното чувство, че по някакъв начин вече сме преживяли даден момент. Често дежавю идва спонтанно и е предизвикано от миризми, звуци, гледки, вкусове и различни други усещания. Докато някои твърдят, че дежавю е неврологична дисхармония, други твърдят, че то отразява възможността за други измерения (т.е. паралелни вселени), а други пък вярват, че разкрива преживявания от предишни животи.
  5. Вие сте емпатЕмпатите поглъщат емоциите и понякога физическите болки на тези около тях, чрез буквална съпричастност или директно чувстват и преживяват това, което другите изпитват. Докато идентифицирането като Емпат и абсорбирането на емоциите на другите, в някои случаи може да се разглежда като психологическа форма на избягване, за да заобиколим собствените си проблеми и да хвърлим вината върху другите, в други действителни случаи може да се разглежда като знак за душа, която е преминала много предишни прераждания и е достигнала точка, отвъд индивидуалната същност и нейните проблеми, простирайки се също до другите.
  6. Предчувствие Познато също като “поглед в бъдещето“ или “втори поглед“, предчувствието е способността да се получи информация за бъдещи събития, която обикновено не е налична. Предчувствието може да се преживее чрез видения, физически усещания и чувства, както и в сънищата. Докато от някои е смятано за квазинаучно, за други предчувствието е съвсем реално изживяване и може да означава узряване на душевната енергия.
  7.  Знания за миналото Вероятно се досещате! Знание за миналото е обратното на предчувствието по-горе и се отнася до способността да се получи информация за минали събития, която обикновено не е налична. Тези минали събития може да са от собствения ви живот или понякога от далечното минало. Разбира се, знанията за миналото, за разлика от предчувствията не са лесни за доказване или проверяване, обаче, за тези, които наистина са ги изпитали (и са били в състояние да ги проверят), тази способност също може да е признак за преражданията на душата.
  8.  Чувствате се по-стари от възрастта си Някои хора са винаги “млади по душа“, дори в по-късните си животи и по същия начин, някои хора просто изглежда, че са родени със “стара душа“. Чувството, че сте по-стари от възрастта си, обикновено се свързва с много прераждания и това е отразено в теорията “Душевната възраст“, където има определена прогресия на душевното развитие – от Бебешка душа до Пробудена душа.
    Например ако сте се преродили няколко пъти на Земята, това би се отразило на възрастта на енергията ви и в този живот ще показвате много примитивни и детски характеристики.
    Ако обаче душевната ви енергия се е прераждала много пъти, ще показвате много по-зрели характеристики. Ако се чувствате по-стари от възрастта ви, може би вашата душа е Зряла или Стара.
  9.  Имате голям афинитет към определена култура / период от време /, околна среда Казва се, че ако се има голямо, необяснимо привличане към определени култури или периоди от време, е нещо като “остатък“ от минал живот, напомнящ ви определено място, култура или среда, които душата ви може би е преживяла в предишни животи. Например, може да имате необясним афинитет към азиатската култура, келтските артефакти, или 19-ти век.
  10. Изпитвате необясними страхове или фобии Както се споменава в последната точка, много вярват, че определени спомени или преживявания могат да преминат или да оставят “остатъци“ от минали животи, в детството ни или в зряла възраст. Независимо дали това е вярно или е просто форма на прескачане на проблемите, много вярват, че можем да преживяваме ехо от минали травми в нашите животи, под формата на необясними страхове и фобии. Например – страх от удавяне, страх от определени видове животни, страх от определени места, особени числа, цветове, предмети и т.н.
  11.  Струва ви се, че тази земя не е вашият дом Копнежът да откриете “вашият дом“ може да се разгледа като отражение на желанието да се върнете обратно към източника (единство, съзнание, божественост). Много хора чувстват този копнеж като този на тичащ на дълго разстояние атлет, копнеещ да достигне “финалната линия“. По същия начин, душите, които са се прераждали много пъти, изпитват тази основна необходимост да завършат най-после цикъла и да се завърнат у дома. Чувството, че този свят не е вашия дом, е съпроводено също от хронични чувства на умора и отпадналост по време на земния живот.

Откривате ли се в някои от тези признаци? Имате ли ваши собствени, които искате да споделите? Ако искате да споделите с нас вашите спомени от минали животи, направете го в коментарите по-долу.

Коментари