Публикувано от на 15/02/2016 - 19:26:21

405 Няма коментари

ЦРУ разпространява 1000 истински Досиета Х за извънземни, НЛО и необясними явления

Истината е някъде там? ЦРУ публикува хиляди строго секретни файлове за разследвания на предполагаеми НЛО и други “необичайни“ случаи.

цру строго секретно

Едновременно с телевизионното завръщане на Досиетата Х (X-files), ЦРУ реши да разкрие документи, които до днес бяха строго секретни, включващи повече от 1000 “необичайни“ случая свързани с НЛО, извънземни и други необясними явления.

За да помогне на потребителите да сърфират из мащабната колекция FOIA UFO, американската агенция реши да покаже някои документи, които “Ще намерят интересни и вярващите и скептиците“, чете се в статия публикувана на сайта им.

Всички документи са датирани от края на 1940 до 1960, но до сега бяха архивирани като строго секретни и всички са на английски език.

“Тази колекция каталогизира информацията на ЦРУ по тази тема от 1940 до началото на 1990г. Повечето от документите се отнасят за докладването на ЦРУ за непотвърдени наблюдения на НЛО в чуждестранната преса и вътрешни записки на агенцията, за това как ЦРУ обработва обществените проучвания по темата НЛО.
За най-новата информация на ЦРУ по темата, виж статията “Ролята на ЦРУ в изследването на НЛО, 1947-90“ на Center for the Study of Intelligence. Статията се намира в он-лайн публикациите в раздела “Studies in Intelligence“, специално полугодишно 1-во издание, 1997.“

Един от прикачените файлове е документ от 1952г. където агентите са призовани да разследват това, което свидетелите описват като “Огромна летяща чиния“ в източна Германия. Докладвано е, че обекта имал диаметър от около 15м.

В друг документ се чете, че подобни летящи чинии са наблюдавани и в Северна Африка и в Испания.

Свидетелка от Германия, която присъствала на явлението заедно с дъщеря си, докладвала, че видяла предмета да излита пред очите ѝ, описвайки с най-малките подробности мистериозния летящ обект.

Заедно с някои документи са били прикачени също 3 снимки на предполагаеми наблюдения на извънземни. Една от снимките била направена от британския студент Alex Birch през 1962,  показва група летящи чинии, които прелитат над град Шефилд в Обединеното Кралство. Въпреки това снимката се оказала ….фалшива.

disclose.bg

Във файла се четат подробности за един случай на летящи чинии, идентифицирани от повече хора, в така нареченото в миналото Белгийско Конго. Документа разкрива, че “два огнени диска“ били видяни при една уранова мина и че единия от дисковете имал “златни криви и често променял местоположението си“.
“Изведнъж двата диска се понесли към една точка, след което си отишли в полет на зиг-заг към североизток“
“Пронизващ звук като съскане и пищене, бил чут от хората в ниското. Цялото действие е протекло за около 10-12 мин.“
Изпратен бил разследващ самолет. Според пилота отвън се виждала дръжка на врата. След изчезването на летящите обекти пилота изпратил своя доклад.

disclose.bg

В друг документ, който ЦРУ публикувал в Twitter, се четат 10 точки от официално направление за проучване на НЛО.

disclose.bg

От ЦРУ обаче, винаги са отказвали да имат някакви познания за извънземните, но често са организирали срещи с групи от научни експерти, за обсъждане естеството на тези предполагаеми извънземни обекти.

Учените заключили, че като цяло
Темата НЛО не представлява интерес за агенцията“.

Ето и няколко от документите, които според ЦРУ биха били интересни за новата поредица на Досиетата Х

5 от документите, които биха се харесали на Фокс Мълдър:

 

И 5 документа, по които с удоволствие би работила Дейна Скъли:

Публикувано в: Галерия, НЛО

Коментари