Публикувано от на 11/02/2016 - 18:40:58

817 1 коментар

палмово масло

Геноцид и екологична катастрофа в промишлени мащаби ще се получи в едни от най-ценните, чувствителни и разнообразни екологични местообитания на Земята, благодарение на най-евтиното олио за готвене, което можем да намерим в кварталния супермаркет.

Палмовото масло е евтино и много често срещано в домакинствата, но както всички „евтини“ продукти и този си има своята „ужасно висока“ цена. Огромни декари девствени гори са сринати до основи всяка минута, за да се разчисти пътя за плантации за палмово масло в страни като Борнео, Суматра, Индонезия и Малайзия. Мащабът и скоростта на тази обезлесяваща операция е зашеметяващ!

Трагичната истина е, че хората управляващи „палмовия бизнес“ и работниците изнасящи и унищожаващи горите, не дават и пет пари, за това което всъщност причиняват на обитателите им. Дори имат нареждане да унищожават всяко диво животно изпречило им се на пътя – колкото и не хуманно да е това или пък не законно… Орангутани, биват разсичани от машини за рязане на дървета, биват наранявани така, че да умрат в мъки от раните си!

Заради изсичането на горите, за да се залесят за палмово масло, в последните 20 години, 90% от местообитанията на орангутаните са унищожени! Трудно е да изтече подобна информация….

Ако обезлесяването продължава със същото темпо, орангутаните ще изчезнат като вид от лицето на земята до 2017г. Джунглите, в които те живеят 20г. след това също ще изчезнат.

Ако тази информация Ви кара да се ядосате и замислите – но нищо не можете да направите, знайте че винаги има какво да се направи… Като започнем от това да спрем да купуваме продукти с палмово масло и споделим статията и информацията с близки и познати!

~ Изгледайте видеото на Грийн Пийс направено по темата ~

~ Вижте какво послание има за човечеството и горилата КоКо ~

A.W.B. team ~
awbulgaria.com

separator

Подпишете петициите:

палмово масло палмово масло

Следете в мрежата:

палмово масло палмово масло

Още по темата:

палмово масло палмово масло

 

separator

палмово масло  палмово масло / palm oil  палмово масло

палмово масло  палмово масло  орангутанчета сираци / палмово масло

 

 

Коментари