Публикувано от на 29/09/2017 - 17:41:49

502 Няма коментари

Компанията SpaceX на Илон Мъск, ще изпрати хора на Марс до 2024 г., за да направи човечеството “Междупланетарен вид“

Милиардера на Тесла, иска да стартира колонизацията на нашата слънчева система. Той ще изпрати роботизиран космически кораб до Червената планета през 2022 г., последван от пилотирана мисия през 2024 г.

Компанията SpaceX на Илон Мъск, планира да направи първото си пътуване до червената планета през 2022 г. Тя ще изпрати товарен кораб на Марс, преди да стартира пилотираната мисия през 2024 г.

Марс

Основателят на SpaceX създаде нов космически кораб, който ще помогне на хората да колонизират Марс, да построят база на Луната и ще позволи комерсиални пътувания навсякъде по Земята в рамките на един час, каза той на конференция в Аделаида тази сутрин.

Мъск преди това се похвалил, че иска да заведе хора на Марс до 2030 г., но за пръв път сега разкрива технологията и бизнес плана си, които ще ускорят мечтата му.

Мнозина са поставили под въпрос дали мисията до Марс е осъществима, след като един уважаван астронавт на НАСА вчера предупреди, че южноафриканският предприемач може би е “захапал повече, отколкото може да дъвче“.

Но Мъск каза, че Space Exploration Technologies (SpaceX) е създал по-стройна и по-къса ракета, която е по-евтина и трябва да е готова за стартиране “до около 5 години“.

Тя ще е частично за многократна употреба и в състояние да лети директно от Земята до Марс, ще може да превозва 100 пътника и ще може да се използва и за бърз транспорт на Земята, каза Мъск.

Неговата съвсем нова „BFR“ може да лети със скорост 18 000 mph (мили/ч) и може да лети навсякъде на Земята за по-малко от час, твърди Мъск.

червената планета

Първите ракети ще закарат хората през 2024, които ще започнат да изграждат колонията

червената планета

Мъск казва, че с течение на времето все повече хора ще се заемат със създаването на голяма база на Марс

Тези ракети ще превозват сателити до космоса и ще правят пътувания между Земята и Международната космическа станция. След това BFR ще поеме към Луната, където ще създаде селище, което Мъск нарича “Лунна База Алфа“.

Той казва: “Това ще позволи създаването на лунна база. В 2017 сме, трябваше вече да имаме лунна база.“

Червената планета Марс

Мъск е разкрил концепцията, за това как ще изглежда Лунната База Алфа

Не е ясно колко частни компании ще платят, за да използват ракетите, но Мъск казва, че цената на мястото за широката общественост, ще бъде почти същата като цената на самолетен билет.

Горната част на ракетата ще побира 40 кабини, всяка от които за по 5 души, заедно с убежище по време на магнитни бури и зона за развлечения.

След първоначалното пътуване през 2022 г., Мъск казва, че планира да изпрати 4 BFR до червената планета, две от които ще бъдат пилотирани от човешки екипаж. Те ще извличат вода и въглероден диоксид от атмосферата, за да създадат гориво за мисиите си за връщане.

червената планета Марс

Артистично изображение, показващо „BFR“ след пътуване до Международната космическа станция

Lockheed Martin Corp също са обявили отделни планове за пилотираното пътуване до Марс, разкривайки концептуални рисунки на космическата станция „базов лагер“, в орбита около Марс и приземителни кораби, които ще свалят четири астронавти на повърхността на планетата.

Планираната мисия ще бъде съвместна експедиция с НАСА, която има за цел да достигне до Марс през 2030 г.

колония на червената планета

Новият „BFR“ ще превозва пътниците навсякъде на Земята за по-малко от час, ще създаде лунна база и ще отведе хората на Марс

Марс е на около 225 милиона километра от Земята и ще приеме първите хора там след около една година пътуване. Ограниченията включват смъртоносни взривове от космическа радиация и неразвита технология за придвижване, което удължава времето на пътуването. SpaceX, основан от Мъск с цел колонизиране на Марс, е едно от няколкото частни и финансирани от правителството начинания, които се надяват да поставят първото знаме на червената планета.

Проекта „Blue Origin Space Project“ на основателят на Amazon.com – Джеф Брезос, също проектира тежкотоварно превозно средство, наречено New Armstrong, което може да е способно да транспортира до Марс.

Русия и САЩ се договориха да си сътрудничат за изграждането на първата космическа станция, обикаляща около Луната, като част от дългосрочния проект за изпращане на хора до Марс.

Коментари