Публикувано от на 17/05/2017 - 20:12:14

1 002 Няма коментари

духоовните личности

Защо духовните личности имат икономически проблеми?

Често хората свързани с духовния път, имат икономически проблеми, толкова често, че човек би си помислил, че причината е точно в този път.

Но причината е по-далечна.

Тези, които са избрали да преживеят икономическите проблеми в този живот, са самите стари души. Може да звучи абсурдно, но понякога мотивите на Духа работят в противоречие с тези на материята. Като в негатива на една снимка, “сянката“, тъмната страна, не само не е нещо, което да пречи на успешното изображение, а напротив, точно това му позволява да се прояви, да има форма, да се вижда. Тъй като икономическия аспект е изключително свързан с оцеляването, всеки проблем в тази област НЕ може да бъде игнориран и не можем да го пренебрегваме докато не го разрешим. По този начин душата се уверява, че ще достигне до всички преживявания от развитието, което си е поставила за цел преди да дойде, до всички знания и всички прозрения, което само едно дълбоко гмуркане в себе си, може да гарантира.

И има ли по-добър начин от липсата на пари?

Без пари не може да се живее, не е нещо, което можем да пренебрегваме, забравим, оставим зад себе си. То е основната мисъл, до момента, в който се разберат всички уроци и възелът най-после се развърже.

Благодарение на факта, че за ума манията са парите, манията за душата може да бъде Бог. Не е ли парадоксално?

Духовният път НЕ създава бедност.
Бедността създава духовния път.

Като въжето на котва, потопена в дълбините, която без наше знание блокира напредъка ни, нашите нерешени въпроси са там, скрити в подсъзнанието, плъзнати в забвението на времето.
Но липсата на пари за да бъде разрешена, ни води постепенно, като водолази в търсене на съкровище, да достигнем всички възли, които идват от миналото, от семейното наследство, от предишните превъплъщения.

Освен това, тази трудност води човека да търси в себе си най-неоткритите си ресурси, мечтите си, защото ТОВА е живота, в който готовите души могат най-после да реализират своя божествен план, своята мисия.

Този земен опит е много важен, най-важния в историята на тази планета, в историята на човечеството, защото в този момент всичко може да бъде прочистено, всичко може да бъде освободено, всяка готова душа може да изпита реализацията на Аз-а, в собствените си мечти.

И ето, че липсата на пари, на работа, чувството, че много пътища са затворени, тласка към търсене на нови, различни решения, които ни издигат вертикално, след като хоризонтално изглежда невъзможно да се движим. Така душата открива един отвор, пролука, за да започне да проектира и в ума си мечтата за Аз-а. Мечтата за божествения план, който е дошла да изпита.

Има още една причина за смелия избор, да слезе на това земно ниво с ограничени икономически ресурси, точно сега, точно в този живот, в който изглежда най-абсурдно. Действително, от една страна се казва, че сега е възможно постигането на максимално изобилие, максимален потенциал и в същото време често липсват пари, за да се свържат двата края.

Следователно? Може би е измама?

Не, ни най-малко!

Изобилието е потенциалът на тези величествени времена, но това са и времената на Водачите. Изобилието е точно там, отвъд завесата, в един толкова висок и готов потенциал, че умът не може дори да си го представи. Но за да се повдигне тази тънка линия, за да се влезе в плътност с този вид богатство и изобилие, днес е важно да се повдигнат личните вибрации, необходимо е да престанем да имаме външни позовавания, необходимо е да станем Водачи на себе си.

Така че мъдрата душа, старата душа, за да се увери, че няма да стане зависима от други хора, за въпросите, които си задава, открива добър съюзник в липсата на пари. Защото, където има въпроси, но няма достатъчно пари, за да се правят дълги пътища с терапевти и други специалисти, в един момент, единственото място, където може да търси, е точно в себе си, в своя Вътрешен Водач, в своя Божествен Аз.

Липсата на пари за хората, които вървят по Духовния път, не е поражение, не трябва да е срам, не е провал на изминатите стъпки или на научените техники. Ако въпреки многогодишните опити, въпросът все още не е решен, това е само, защото не е дошъл момента, душата има нужда да поддържа включен този двигател още малко, за да достигне точно там, където си е поставила за цел.

И причината е че, в този момент, в който всичко е готово да направи скока, само копнежа на душата, съчетан с копнежа на готовия ум или просто защото не издържа повече и иска да се предаде, да си иде, води до завършване на изкачването.

Така че, колкото и да е трудно, дори да изглежда невъзможно, колкото и да е изтощителна тази борба, ако имаш икономически проблеми, е защото си стара душа. И ако въпреки многото усилия ги имаш все още и не разбираш защо, знай, че си направил всичко правилно, знай, че си точно там, където трябва да бъдеш, защото като стрелец, душата ти сега те дърпа назад, за да те тласне след това към своята Мечта.

От книгите на Georgia Briata

Коментари