Публикувано от на 26/04/2017 - 10:11:50

366 Няма коментари

Марс

Да направим Марс годен за живот, чрез астероиди – изследователи предлагат план за тераформиране

Изследователски екип е разработил план, чрез който да направи част от Марс по-подобна на Земята, разбивайки астероид в него. Тази “Mars Terraformer Transfer“ (MATT) концепция, ще създаде устойчиво езеро на повърхността на Марс през 2036 г., ускорявайки проучването на Марс, селищното и търговско развитие, казва екипът.

“Тераформирането няма нужда от проектиране на цялата планетарна повърхност. Един градски район ще е подходящ за обитаване. Това е целта на MATT.“

– съобщил екипа на Lake Matthew, миналия месец.

Ключът към плана е сателита „Шепърд“, който ще насочи астероид или друго небесно тяло към Червената планета. Този удар би трябвало да инжектира топлина в скалите на Марс., произвеждайки течен лед за езеро, което ще съществува в продължение на хиляди години, в зоната на удара.

“Докато предишните проекти за жилищни структури бяха ограничени до хиляди кубични метри, жилищните структури на MATT могат да варират до милиони кубични метри – с размерите на стадион или по-големи.“

“Освен това, третираната вода на езерото, от страната на удара, би била достатъчна да покрие и предпазва подводните куполи“ – добавя екипът.

“С оразмеряване, първите жилищни структури на Марс ще преминат бързо в селища, с капацитет за самоподдържане, осигурявайки дори експедиции по целия свят“
“Това намалява товарната маса и разходите на екипажните мисии“.

„Дългата мисия на МАТ Шепърд завършва с малка корекция на орбитата на спътника, поставяйки го в орбита на Марс, което е малко като орбита на Олдрин Циклер (Олдрин Циклер е космически кораб предложен от астронавта от Аполо 11 – Бъз Олдрин, който се движи многократно между Земята и Марс).
“Това позиционира Шепърд за прибирането на колонизаторите в по-късна дата и по-точно за посещаването на Марс като музей“.

За повече информация: www.lakematthew.com

Прочети още: 10 закона, правила и норми за контакт с извънземни

Коментари